r
Nosalty Logó

Torma fagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Torma fagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 4084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    354.5 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1750 micro
Összesen 4084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

  1. A tormát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. A tejet és tejszínt egy lábosban alacsony lángon feltesszük főni. Hozzáadjuk a tormát.
  3. Ahogy a keverék a lábos szélén gyöngyözni kezd, vagy bőr képződik a tetején - tej föle -, levesszük a tűzről, és leszűrjük.
  4. Közben a tojássárgájákat csomómentesre keverjük a porcukorral.
  5. A cukros tojássárgáját a tejes-tejszínes keverékbe csurgatjuk, habverővel állandóan kevergetve.
  6. Fagyigépbe öntjük, vagy egy 1 literes fagyasztásra alkalmas műanyag dobozba. Az első óra után összetörhetjük, majd egy nap után újra, de erre nincs feltétlenül szükség, ha magasra állítjuk a fagyasztót. Összetörés nélkül is krémesre fagyott nekem.
  7. Fogyasztás előtt fél órára a hűtőbe tesszük megpuhulni. Így könnyebb gombócolni vagy kanalazni...
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 687
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Ajánló

Vaníliafagylalt között színben elveszik, és jól kiegészíti az ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vanília rudat ne helyettesítsük, mert a torma erős ízét csak az kompenzálhatja. Ebben a receptben a tejbe főzzük a torma ízét, így a torma nem marad a fagyiban. Az ötletet a uktv.co.uk weboldalon találtam, és Aaron Craze receptjét háromnegyed mennyiségre csökkentettem. A vanília mennyiségét viszont megtartottam, de így jobban is ízlik, mert a vanília és torma fele-fele mértékben adja meg a fagyi ízét.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...