r
Nosalty Logó

Torcetti bicolore

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Torcetti bicolore
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A tetejére

1145
Kalória
5.3g
Fehérje
82.5g
Szénhidrátok
90.7g
Zsír
31.8g
Víz
236.5g
Koleszterin
1.8g
Rost
52g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A tetejére

Összesen 1145 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A tetejére

Összesen 11441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A tetejére

Összesen 537 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1145 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    906.7 g
  • Telített zsírsav
    559 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    263 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2866 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 11441 kcal
  • 2% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 537 kcal

Elkészítés

A vaníliás tésztához

  1. Két tálban dolgozunk: az egyikben a vaníliás, a másikban a kakaós tészta hozzávalóit keverjük, és gyúrjuk össze alaposan.
  2. A kétféle tésztát külön-külön műanyag fóliába tekerjük, majd hűtőben pihentetjük őket fél órán keresztül.
  3. A fél óra leteltével elővesszük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztákat.
  4. A vaníliás és a kakaós tésztából is lecsípünk 1-1 kisebb dió nagyságú darabot, és mindkettőből egy kb. 20 cm hosszú és 0,5 cm vastag tésztacsíkot sodrunk. A kétféle tésztacsíkot összesimítjuk, megtekerjük, majd alaposan beleforgatjuk őket a nád kristálycukorba (úgy, hogy minél több maradjon rajta, kicsit bele is lehet nyomkodni). A végüket egyirányba összenyomjuk úgy, hogy cseppalakokat kapjunk belőlük.
  5. Az így elkészített torcettiket margarinnal kikent sütőlapra helyezzük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

A torcetti egy kedvelt olasz kekszféle, melyet elsősorban a Piemont régióban készítenek. Az általam közölt torcetti recept a "bicolore", azaz a kétszínű verzióé, de torcettiből persze készítenek egyszínűt is: egyszerű vaníliás, kakaós, vajas és sok más ízesítéssel. A receptben közölt mennyiségekből kb. 30 db torcetti lesz, ennyi fér rá egyszerre egy sütőlapra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Vegán brownie-cookies

Amikor nem tudsz választani a brownie és a csokis keksz között, akkor vedd elő ezt a receptet, mely a két sütemény kombinációja, ráadásul tej és tojás hozzáadása nélkül! A brownie ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!