Tonhalas empanadas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
6g vaj42 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
0g só0 kcal
A tonhalkrémhez
-
53g tonhalkonzerv106 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
9 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
12g főzőtejszín15 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
Összesen
342
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
0g só0 kcal
A tonhalkrémhez
-
320g tonhalkonzerv634 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
45g fekete olajbogyó52 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
70g főzőtejszín92 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
2054
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
3.4g fehérbor3 kcal
-
0g só0 kcal
A tonhalkrémhez
-
36.3g tonhalkonzerv72 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
5.1g fekete olajbogyó6 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
8g főzőtejszín10 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összesen
234
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
342
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.4 g
Zsír
-
Összesen 92.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4130.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 338 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1480 mg
-
Nátrium 1831 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 464.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 922 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
2054
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
1.5 db tojás
-
30 ml fehérbor
-
só ízlés szerint
A tonhalkrémhez
-
320 g tonhalkonzerv
-
1 kis fej vöröshagyma
-
15 db fekete olajbogyó
-
2 ek tejföl
-
70 ml főzőtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Az átszitált lisztet és a sót egy nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és szétmorzsoljuk a lisztben.
- Egy tojást a borral elkeverünk, és a morzsás állagú liszthez dolgozzuk. Amikor tésztává állt, lisztezett felületre tesszük, és cipóvá formáljuk, fóliába csomagoljuk. Hűtőben pihentetjük 30 percen át.
- Közben elkészítjük a tonhalkrémet.
- A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk és 9-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A korongokra egy evőkanálnyi tonhalkrémet halmozunk, majd szélüket kissé bevizezzük és félbehajtva a tésztát, szélüket összenyomjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, fél tojást felhasználva megkenegetjük az empanadasainkat. 190 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeveréses üzemmódban) 30 perc alatt aranybarnára sülnek.
A tonhalkrémhez
- A felaprított vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. A tonhalat a konzervekből tálba tesszük, majd hozzáadjuk a hagymát, a tejszínt, a tejfölt, és az apróra vágott olajbogyót. Alaposan összekeverjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 547
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 49695
- Feltöltés dátuma: 2008. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Latin-Amerikában, a karibi térségben és Spanyolországban népszerű étel az empanadas: félkör alakúra összehajtott töltött tészta, melyet általában sütőben sütnek (vannak országok és régiók, ahol olajban sütik ki). Ahány ország, annyiféleképpen készítik: míg Peruban például a marhahúsos-tojásos töltelék ellenére porcukorral meghintve és citromlével meglocsolva tálalják, addig Spanyolországban leggyakrabban tonhalas és csirkés krémmel töltik meg. A tésztát az "egy falat... Spanyolország" c. könyv empanadastészta receptje alapján készítettem.