r
Nosalty Logó

Tonhalas empanadas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Tonhalas empanadas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tonhalkrémhez

Összesen 342 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tonhalkrémhez

Összesen 2054 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tonhalkrémhez

Összesen 234 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 342 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    922 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 2054 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tonhalkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet és a sót egy nagy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és szétmorzsoljuk a lisztben.
  2. Egy tojást a borral elkeverünk, és a morzsás állagú liszthez dolgozzuk. Amikor tésztává állt, lisztezett felületre tesszük, és cipóvá formáljuk, fóliába csomagoljuk. Hűtőben pihentetjük 30 percen át.
  3. Közben elkészítjük a tonhalkrémet.
  4. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk és 9-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A korongokra egy evőkanálnyi tonhalkrémet halmozunk, majd szélüket kissé bevizezzük és félbehajtva a tésztát, szélüket összenyomjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, fél tojást felhasználva megkenegetjük az empanadasainkat. 190 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeveréses üzemmódban) 30 perc alatt aranybarnára sülnek.

A tonhalkrémhez

  1. A felaprított vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. A tonhalat a konzervekből tálba tesszük, majd hozzáadjuk a hagymát, a tejszínt, a tejfölt, és az apróra vágott olajbogyót. Alaposan összekeverjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 547
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 49695
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Latin-Amerikában, a karibi térségben és Spanyolországban népszerű étel az empanadas: félkör alakúra összehajtott töltött tészta, melyet általában sütőben sütnek (vannak országok és régiók, ahol olajban sütik ki). Ahány ország, annyiféleképpen készítik: míg Peruban például a marhahúsos-tojásos töltelék ellenére porcukorral meghintve és citromlével meglocsolva tálalják, addig Spanyolországban leggyakrabban tonhalas és csirkés krémmel töltik meg.   A tésztát az "egy falat... Spanyolország" c. könyv empanadastészta receptje alapján készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A tonhalkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...