r
Nosalty Logó

Töltött sonkás-tejfölös tekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mi van itthon
Töltött sonkás-tejfölös tekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

718
Kalória
22.8g
Fehérje
66.4g
Szénhidrátok
38.7g
Zsír
82.5g
Víz
92.5g
Koleszterin
2.9g
Rost
6.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5732 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 256 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 718 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13056.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2539 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    7912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    660 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 5732 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk és 1 órát kelesztjük.
  2. Miközben kel a tészta, kikeverjük a pohár tejföl a 3 gerezd zúzott fokhagymával, kis kockára vágjuk a sonkát, és a lilahagymát, a sajtot lereszeljük.
  3. A tojássárgáját elkeverjük a kanál tejföllel. Ha megkelt a tésztánk, akkor két cipóra osztjuk, így könnyebb vele dolgozni.
  4. Kicsit lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a sonka és lilahagyma kockákkal, és jó vastagon a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, és sréhen felszeleteljük, hogy háromszögeket kapjunk.
  5. A tetején megkenjünk a tojássárgájás tejföllel, megszórjuk szezámmaggal, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Ha maradt reszelt sajt, azt is rászórhatjuk a tetejére. Hagyjunk elég helyet közöttük, mert sütés közben kicsit megnőnek.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük.
  7. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy dologban biztos voltam a mai ebéddel kapcsolatban: pizzaféleségre vágyom. De nem a klasszikus pizzára, hanem valami másra. Így elkezdtem kutakodni a világhálón, és rábukkantam egy receptre, amit aztán el is készítettem. Cseppet se bántam meg, mert a tészta könnyű és puha, a tölteléknek pedig tényleg az ízlésünk szab határt. Egy hozzávaló viszont tényleg fontos, a füstölt sajt vagy a bacon. Egyszerűen követeli a tészta a füstölt ízt! Higgyék el nekem... :) Az eredeti recepthez képest és a hozzávalók 3/4-t használtam, kettőnknek ez is több, mint elég lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!