r
Nosalty Logó

Sütőben sült töltött paprika

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Sütőben sült töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

húsgombóc

paradicsomszósz

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

húsgombóc

paradicsomszósz

Összesen 2117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

húsgombóc

paradicsomszósz

Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    18527 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7736.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    5216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    3298 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    111160 micro
  • Lut-zea
    2313 micro
Összesen 2117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4079 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

húsgombóc

paradicsomszósz

Elkészítés

húsgombóc

  1. A paprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, és amennyire tudjuk, kiszedjük a belső "inakat" is. Félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Egy tálba tesszük a darált húst, a félig főtt rizst (ehhez elég a rizst a tömegével megegyező mennyiségű vízzel megfőzni), a reszelt és párolt hagymát, a tojást, az aprított petrezselymet, a majorannát és a paprikakrémet. Alaposan sózzuk-borsozzuk, majd jól összedolgozzuk az egészet.
  3. A kész masszával megtöltjük a paprikákat. Tegyünk bele bőven, de ne pakoljuk teljesen dugig, nehogy szétrepessze a töltelék a paprikát. Ha marad a masszából (általában szokott), abból formázzunk gombócokat, ezeket is megsütjük majd a paprikába töltöttel együtt. (Azért is jó külön is főzni húsgolyót, mert ha valaki gyomra kényesebb a paprikára - jelen! -, ebből ennek ellenére is tud enni esetleg.)
  4. A megtöltött paprikákat és a húsgombócokat egy nagy sütőtálba tesszük, de ha csak kettőben fér el, az se gond - nekem is 4 + 2 leosztásban kellett sütőbe tennem.

paradicsomszósz

  1. A szósz elkészítéséhez nincs más tennivalónk, mint egy nagy tálban vagy konyhai robotgépben alaposan összeturmixolni minden alapanyagot. A keményítő ahhoz kell, hogy kicsit behúzza sütés közben a szószt (hiszen rántást nem készítünk), míg az édesítő a paradicsomszósz savasságát egyensúlyozza. Utóbbit elhagyhatjuk vagy helyettesíthetjük hagyományosan cukorral is.
  2. A leturmixolt szószt a tepsi(k)be tett paprikákra öntjük. Ne pakoljuk túl tágas edénybe, mert fontos, hogy a szósz legalább a feléig-kétharmadáig ellepje a paprikákat.
  3. Amikor az utolsó csepp szósz is a paprikákra került, fedjük le az edényt alufóliával. 180 fokos sütőben először lefedve süssük 40 percet, félidőnél megfordítva a paprikákat és a gombócokat. Amint ez letelt, 15-20 percet süssük fedetlenül, hogy kapjon egy kis színt is és sűrűsödhessen a szósz.
  4. A kész töltött paprikát azon melegében tálaljuk stanglival, kenyérrel vagy főtt burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 8397
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült töltött paprika
Rosanics Petra 360 recept

Ahogyan a legtöbb magyar háztartásban, nálunk is hatalmas családi kedvenc a töltött paprika. A klasszikus receptet picit újragondolva ezúttal sütőben készítettem el ezt a paprikás-paradicsomos kedvencet, ami annyira mennyei lett, hogy nektek is ki kell próbálnotok! A sütőben sütés egyik nagy előnye, hogy nem kell rántással bajlódni, a töltött paprika pedig így teljesen gluténmentes marad - emellett pedig tejtermék és cukormentes is!

Hozzávalók

húsgombóc

paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...