r
Nosalty Logó

Töltött oldalas Katharosztól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Töltött oldalas Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1029 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1029 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.6 g

Zsír

  • Összesen
    505.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7318.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    495 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    3014 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1485.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6936 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    1396 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1444 micro
  • Kolin:
    1587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6735 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2388 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    3101 micro
Összesen 6167 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Töltelékhez a finomra vágott hagymát, egy csípet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és a zsírjára sütjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a késsel elkapart májat, kevergetve készre pirítjuk, szükség szerint ízesítjük, sóval, borssal, ételízesítővel, végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
  3. A langyos tejbe áztatott és kinyomkodott zsömléket és a tojásokat a májas alapba dolgozzuk, ízesítjük.
  4. Az oldalast a hentessel felszúratjuk. Az előkészített húst sózzuk, borsózzuk, majd megtöltjük a töltelékkel, a nyílást hústűvel betűzzük.
  5. Egy nagyobb magas falú, zsiradékkal kikent tesibe fektetjük a húst, köré szórjuk a fokhagymát, kb. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával szorosan lefedjük, forró sütőbe tesszük.
  6. Kb. 130 perc alatt puhára pároljuk, ekkor kitakarjuk, és a zsírjával locsolgatva pirosra sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 9994
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött oldalas Katharosztól
Katharosz 499 recept

Mivel a dagadót nem igazán kedveljük, ezért találtam ki, jó pár évvel ezelőtt ezt a hús ételt. Nagyon finom, ízletes, és hidegen is kitűnő fogás lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...