Töltött oldalas Katharosztól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
300g sertésoldalas582 kcal
-
33g csirkemáj40 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
35 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
1029
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1800g sertésoldalas3490 kcal
-
200g csirkemáj238 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
6167
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
55.4g sertésoldalas107 kcal
-
6.2g csirkemáj7 kcal
-
7.7g gomba2 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
5g zsemle14 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
9.2g tej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.6g sertészsír42 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
3.1g víz0 kcal
Összesen
190
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 84.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1219.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1156 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 1122 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 13 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
1029
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 274.6 g
Zsír
-
Összesen 505.3 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 2201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7318.6 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 495 mg
-
Kálcium 1007 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 3014 mg
-
Nátrium 2346 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1485.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6936 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 39 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 1396 micro
-
K vitamin: 745 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 94 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1444 micro
-
Kolin: 1587 mg
-
Retinol - A vitamin: 6735 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 2388 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 3101 micro
Összesen
6167
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg csirkemáj
-
25 dkg gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 db tojás
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
15 dkg sertészsír
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 dl víz
Elkészítés
- Töltelékhez a finomra vágott hagymát, egy csípet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és a zsírjára sütjük.
- Ezután hozzáadjuk a késsel elkapart májat, kevergetve készre pirítjuk, szükség szerint ízesítjük, sóval, borssal, ételízesítővel, végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
- A langyos tejbe áztatott és kinyomkodott zsömléket és a tojásokat a májas alapba dolgozzuk, ízesítjük.
- Az oldalast a hentessel felszúratjuk. Az előkészített húst sózzuk, borsózzuk, majd megtöltjük a töltelékkel, a nyílást hústűvel betűzzük.
- Egy nagyobb magas falú, zsiradékkal kikent tesibe fektetjük a húst, köré szórjuk a fokhagymát, kb. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával szorosan lefedjük, forró sütőbe tesszük.
- Kb. 130 perc alatt puhára pároljuk, ekkor kitakarjuk, és a zsírjával locsolgatva pirosra sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 130 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 10201
- Feltöltés dátuma: 2014. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Mivel a dagadót nem igazán kedveljük, ezért találtam ki, jó pár évvel ezelőtt ezt a hús ételt. Nagyon finom, ízletes, és hidegen is kitűnő fogás lehet.