r
Nosalty Logó

Töltött narancs habcsákóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Töltött narancs habcsákóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    933.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    405 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    898 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1953 micro
Összesen 1837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat félbevágjuk, és a narancs belét kanállal ügyesen kiszedjük vigyázva, hogy a narancscsészécskék sértetlenek maradjanak.
  2. A kiszedett narancsok levét átpréseljük, hozzáadjuk a cukrot, ráütjük a tojásokat és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük.
  3. Ha kihűlt, belekeverjük a tejszínt és a narancscsészékbe töltjük. Tejszínhabbal díszítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2929
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Ajánló

Hidegen kínáljuk! Jó étvágyat kívánok.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A család legkedveltebb déligyümölcse a narancs,  most ezt alkottam belőle.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...