Töltött karalábé tejszínes mártással
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Töltött karalábé tejszínes mártással](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/ZX/oe/toltott-karalabe-tejszines-martassal.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=423%2C289%2C12%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=0763c6ae322a2326ecb0086dbbe2d516)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
8 közepes db karalábé
-
só ízlés szerint
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dkg darált pulykahús
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
2 ek zsemlemorzsa
-
10 dkg trappista sajt
394
Kalória
33.6g
Fehérje
32.9g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
486.1g
Víz
143.5g
Koleszterin
14.1g
Rost
13.6g
Cukor
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
480g karalábé96 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g darált pulykahús86 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
394
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1920g karalábé384 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g darált pulykahús345 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
1577
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
68.2g karalábé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10.7g darált pulykahús12 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
7.1g főzőtejszín9 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
3.6g trappista sajt13 kcal
Összesen
56
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 486.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 239 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
394
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.2 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5531 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1409 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 1542 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 56 mg
Víz
-
Összesen 1944.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 956 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 607 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2662 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2753 micro
Összesen
1577
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
56
kcal
Elkészítés
- A karalábékat megtisztítjuk, a zsenge tetejét levágjuk, félretesszük. Az alsó részén talpat vágunk rá(eldobjuk).
- Sós vízben addig főzzük, amíg a húsvillát már bele tudjuk szúrni. Hideg vízben kihűtjük, majd kivájjuk őket, a kivájt részt szintén félretesszük.
- A hagymát apró kockára vágjuk, a karalábék levágott tetejét szintén kockázzuk.
- A hagymát olajon megdinszteljük, hozzákeverjük a kockázott karalábét, a darált húst. Ízesítjük a préselt fokhagymával, sóval, borssal, majd puhára főzzük. Hozzákeverjük az aprított petrezselyem felét, a 2 ek tejszínnel elkevert tojást, a zsemlemorzsát.
- A karalábé kivájt belsejét pépesítjük a maradék tejszínnel és petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A karalábékat megtöltjük a húsmasszával, olajozott tepsibe tesszük, majd a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. A tejszínes pépet a karalábék közé öntjük, és forró sütőben megsütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Nem igazán szívem csücske a karalábé, de el kell ismernem, ez még nekem is ízlett.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!