r
Nosalty Logó

Töltött húsos napraforgó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött húsos napraforgó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 695 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    261 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6926.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    4426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 5548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és a tetejét megszórjuk pici liszttel. Konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel, a robotgép dagasztószárával alaposan kidagasztjuk.
  3. 40-45 percet meleg helyen kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát daráljuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  4. Lisztezett felületen kétfelé vesszük a tésztát.
  5. Az egyik részt 5 felé vesszük. A másikból elvesszük az 1/4-ét, és a maradékor is 5 felé vesszük még.
  6. Az első 5 részt egyenkén kinyújtjuk kb. 23 cm átmérőjű körökre.
  7. Az első kört sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük töltelékkel, tészta, töltelék és így tovább, az utolsó kört egy kicsit nagyobbra nyújtjuk, hogy befedje az oldalát is.
  8. A tészta közepét nyolcadrészt bevágjuk a szélétől egy-két centiméterig. A cikkeket kihajtjuk.
  9. Az öt kisebb gombócot is kinyújtjuk, és rétegezzük az előzőek szerint, ezt a kihajtott tészta közepébe tesszük.
  10. Ezt is nyolcadrészt bevágjuk, és kifordítjuk a cikkeket úgy, hogy ezek az előző kihajtott cikkek, szirmok közepébe hajtodjanak ki.
  11. A közepébe tesszük a megmaradt 1/4 részt, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  12. A megkelt tésztát felvert tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  13. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, majd 165 fokra levesszük a hőfokot, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4630
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptes újságban találtam rá erre a receptre, és azonnal megfogott. Mutatós, nem is olyan bonyolult megcsinálni, bár első olvasásra lehet, hogy annak tűnik. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...