r
Nosalty Logó

Töltött felfújt krumplik

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zuzuka
Töltött felfújt krumplik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat kefével megtisztítjuk, és villával lyukakat szúrunk a héjába. Tepsibe helyezzük őket és bekenjük az olajjal. Kb. 1 órán keresztül sütjük 190 fokon, amíg a héja ropogós lesz, és egy villát beleszúrva a krumpli belseje puha lesz.
  2. Közben az apróra vágott hagymát kb. 8-10 perc alatt a vajon megdinszteljük.
  3. A megsült krumplikat félbevágjuk, a puha közepüket a hagymára kikaparjuk. A héjakra vigyázunk, hogy egészben maradjanak, mert ebbe fogjuk utána visszatölteni a krumplit.
  4. A hagymát, krumplit egy kis vajjal és ízlés szerint fűszerekkel összedolgozzuk. A sajt nagy részét is belekeverjük, csak a tetejükre hagyunk egy keveset. Az így elkészített masszát visszatöltjük a krumplihéjakba, a tetejükre egy kevés sajtot szórunk, és visszahelyezzük a tepsire őket.
  5. A megtöltött krumplikat kb. 10 percre visszatesszük sütőbe egy kicsit magasabb hőfokon (kb. 200 fok), és ráolvasztjuk a sajtot a tetejükre. Egyből tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 987
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Ajánló

A krumplik kikaparásához fagyis kanalat használtam, amivel sokkal egyszerűbb volt a krumplit a héjából kikaparni, mint egy evőkanállal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött felfújt krumplik
Zuzuka 5 recept

Nem bonyolult, a sütési időt leszámítva nem is túl időigényes, viszont látványos és vendégváráshoz is ideális, mert elő lehet készíteni, és csak a sütőbe betenni egy pár percre tálalás előtt. Nekem a legjobban az jött be, hogy a fűszerekkel vagy a sajttal variálva a húshoz lehet igazítani a köretet. A képen például magyaros tejszínes csirkével tálaltam, ezért beleszórtam egy kis pirospaprikát is készítés közben, hogy jobban harmonizáljon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...