r
Nosalty Logó

Töltött felfújt krumplik

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zuzuka
Töltött felfújt krumplik
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

520
Kalória
11g
Fehérje
31.6g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
160.4g
Víz
98.1g
Koleszterin
3.7g
Rost
2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat kefével megtisztítjuk, és villával lyukakat szúrunk a héjába. Tepsibe helyezzük őket és bekenjük az olajjal. Kb. 1 órán keresztül sütjük 190 fokon, amíg a héja ropogós lesz, és egy villát beleszúrva a krumpli belseje puha lesz.
  2. Közben az apróra vágott hagymát kb. 8-10 perc alatt a vajon megdinszteljük.
  3. A megsült krumplikat félbevágjuk, a puha közepüket a hagymára kikaparjuk. A héjakra vigyázunk, hogy egészben maradjanak, mert ebbe fogjuk utána visszatölteni a krumplit.
  4. A hagymát, krumplit egy kis vajjal és ízlés szerint fűszerekkel összedolgozzuk. A sajt nagy részét is belekeverjük, csak a tetejükre hagyunk egy keveset. Az így elkészített masszát visszatöltjük a krumplihéjakba, a tetejükre egy kevés sajtot szórunk, és visszahelyezzük a tepsire őket.
  5. A megtöltött krumplikat kb. 10 percre visszatesszük sütőbe egy kicsit magasabb hőfokon (kb. 200 fok), és ráolvasztjuk a sajtot a tetejükre. Egyből tálaljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nem bonyolult, a sütési időt leszámítva nem is túl időigényes, viszont látványos és vendégváráshoz is ideális, mert elő lehet készíteni, és csak a sütőbe betenni egy pár percre tálalás előtt. Nekem a legjobban az jött be, hogy a fűszerekkel vagy a sajttal variálva a húshoz lehet igazítani a köretet. A képen például magyaros tejszínes csirkével tálaltam, ezért beleszórtam egy kis pirospaprikát is készítés közben, hogy jobban harmonizáljon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!