r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Nikóka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Töltött dagadó Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 7219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.7 g

Zsír

  • Összesen
    677 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8289.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    5624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 7219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon kissé megpároljuk, majd rátesszük a megtisztított, felaprított gombát, kissé sózzuk, majd készre pároljuk.
  2. A dagadót felhasítjuk középen óvatosan, hogy ne szakadjon ki. Kissé belül megsózzuk és borsozzuk. Félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A darált hús összekeverjük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kevés ételízesítővel, a tojással, reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a dagadót. Ezután hústűvel összezárjuk a végét.
  4. Beletesszük a tepsibe. Kívül megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a maradék ételízesítővel és egy gerezd fokhagymát rávágunk. Ráöntjük a maradék olajat, és kb.1,5 dl vizet öntünk alá. A tepsit fóliával lefedjük. Majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe, és másnap megsütjük. Először 170 fokon másfél órát, majd levesszük róla a fóliát, és 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz, közben locsolgatjuk a levével.
  5. Ha kihűlt szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×35×5
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8580
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Ajánló

Krumplipürével tálalhatjuk. Ha nem tudjuk hústűvel lezárni, vagy kiszakad, össze is kötözhetjük. Majd sütés után várjuk meg, amíg kihűl, csak akkor vegyük le róla a kötözőzsinórt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Mindig szilveszterre ezt készítem, mert hidegen és melegen is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...