Töltött dagadó Nikóka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
125g sertésdagadó586 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
31g gomba7 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
31 kcal
Összesen
904
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
70g trappista sajt246 kcal
Összesen
7219
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
46.9g sertésdagadó220 kcal
-
23.4g darált sertéshús43 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
11.7g gomba3 kcal
-
53 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
-
3.3g trappista sajt12 kcal
Összesen
341
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1036.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 139.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
904
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245.7 g
Zsír
-
Összesen 677 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8289.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1706 mg
-
Nátrium 5624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1115.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
7219
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 ek só
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
25 dkg gomba
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek ételízesítő
-
7 dkg trappista sajt
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon kissé megpároljuk, majd rátesszük a megtisztított, felaprított gombát, kissé sózzuk, majd készre pároljuk.
- A dagadót felhasítjuk középen óvatosan, hogy ne szakadjon ki. Kissé belül megsózzuk és borsozzuk. Félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
- A darált hús összekeverjük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kevés ételízesítővel, a tojással, reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a dagadót. Ezután hústűvel összezárjuk a végét.
- Beletesszük a tepsibe. Kívül megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a maradék ételízesítővel és egy gerezd fokhagymát rávágunk. Ráöntjük a maradék olajat, és kb.1,5 dl vizet öntünk alá. A tepsit fóliával lefedjük. Majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe, és másnap megsütjük. Először 170 fokon másfél órát, majd levesszük róla a fóliát, és 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz, közben locsolgatjuk a levével.
- Ha kihűlt szépen szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30×35×5
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 8606
- Feltöltés dátuma: 2014. január 18.
Ajánló
Krumplipürével tálalhatjuk. Ha nem tudjuk hústűvel lezárni, vagy kiszakad, össze is kötözhetjük. Majd sütés után várjuk meg, amíg kihűl, csak akkor vegyük le róla a kötözőzsinórt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nikóka
172 recept
Mindig szilveszterre ezt készítem, mert hidegen és melegen is nagyon finom!