r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 6.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Töltött dagadó 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 4912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 1228 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    441 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3379.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    1774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3860 micro
Összesen 4912 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el a tölteléket. Egy tojást tegyünk fel főni, főzzük "keményre". A zsemléket áztassuk be (vízbe, vagy tejbe ízlés szerint), majd kinyomkodva őket tegyük egy keverőtálba.
  2. A petrezselymet mossuk, majd vágjuk finomra, és egy evőkanál zsíron serpenyőben épp csak pirítsuk át. Öntsük a keverőtálba a kinyomkodott zsemlékhez. A keménytojást hűtsük ki, vágjuk apró kockákra, és adjuk a töltelékhez.
  3. A tojásokat üssük a keverőedénybe, majd jól dolgozzuk el a tölteléket a zsemlékkel, és a petrezselyemmel, ízesítsük sóval, illetve frissen őrölt feketeborssal.
  4. A dagadót készítsük elő, célszerű hentessel felvágatni, ebben az esetben hibalehetőségeinket minimalizáltuk. Habzsák, vagy kanál segítségével töltsük bele a tölteléket, majd tűzzük össze a nyílást, sózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát.
  5. Egy tepsibe tegyünk 4 ek mangalicazsírt, arra fektessük a dagadót, és közepes tűzön kb. 170 fokon, saját zsírjával történő gyakori locsolgatás mellett süssük pirosra.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 54404
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 18.

Ajánló

Klasszikus recepthez méltón, burgonyapürét, és tejfölös uborkasalátát készítettem köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó 6.
Kornél 167 recept

Ez egy klasszikus recept, én azért szeretem. Időnként az ember nem árt, ha visszatér az alapokhoz, hogy aztán újból felfedezhesse a régi ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...