r
Nosalty Logó

Töltött cukkinihajók

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Belvedere
Töltött cukkinihajók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    700 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5645 micro
Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    168 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 63 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejüket. Halványan sózzuk, majd fokhagymás olajjal kikenjünk. Kikenünk olajjal vagy vajjal egy tepsit vagy egy jénait, és abba belehelyezzük a cukkiniket.
  2. A krumplit pucoljuk, kockázzuk, és sós vízben feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk, de néhány szeletet félreteszünk későbbre. Olajon dinsztelni kezdjük az aprított hagymát a cukkinik kikanalazott belsejével. Sózzuk-borozzuk.
  3. A megfőtt krumplit összetörjük, majd hozzáadjuk a hagymás-cukkinis masszát. Jól összekeverjük, majd megtöltjük a cukkiniket.
  4. A paradicsomot, a paprikákat kockázzuk, és elosztjuk egyformán a krumplipüré tetején. A meghagyott hagymakarikákat is belenyomkodjuk a masszába, de valamennyire látszódjon ki.
  5. Végül sajttal megszórjuk a rakományt.
  6. Előmelegített sütőben a sajt megpirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1018
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 270601
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Ajánló

Önmagában is megállja a helyét a tányéron, mi azonban köretként ettük grillcsirkéhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Belvedere 23 recept

Egy korábbi főzésből megmaradt 2 darab cukkini. Ezt kezdtem vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...