r
Nosalty Logó

Töltött cukkini 9. -surimis-zöldséges

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött cukkini 9. -surimis-zöldséges
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4601 micro
Összesen 432 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1507.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4171 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18403 micro
Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük sós vízben a rizst, míg fő, előkészítjük a zöldségeket.
  2. A két nagyobb cukkinit hosszában kettévágjuk (nem kell meghámozni), a magvas középső részt kikaparjuk, a belsejét megsózzuk. A kisebbet apró kockára vágjuk. Összekockázzuk a paprikát is.
  3. A padlizsánt felkarikázzuk, sózzuk, hagyjuk állni egy kicsit, majd szárazra töröljük, és felkockázzuk.
  4. A surimit is kis karikákra feldaraboljuk.
  5. Wokban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a zöldségeket és a surimit, majd pár percig erős lángon pirítjuk.
  6. Összekeverjük a sajtszószport a tejjel, és ráöntjük a zöldséges keverékre, és belekeverjük a főtt rizst is.
  7. Ízlés szerint fűszerezzük a keveréket, ezzel kész a töltelék.
  8. Megtöltjük a 4 db cukkinit, tetejére reszelt sajtot szórunk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12172
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma a piacon csak nagy cukkinit sikerült vennem, így született meg ez a recept. Nem hámozom, hogy sütésnél egyben maradjon. Könnyen elkészíthető, a sajtszósz csak gyors megoldásként jött, lehet akár tömlős krémsajttal + tejjel is készíteni, hogy ne legyen száraz a töltelék. Ebből a mennyiségből több töltelék lesz, mint ami a cukkinikbe belefér, azt külön meg lehet enni. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...