r
Nosalty Logó

Töltött csukaleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kekcapa
Töltött csukaleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelék

Az alaplé

A leves

305
Kalória
29.4g
Fehérje
19.2g
Szénhidrátok
12g
Zsír
417.7g
Víz
142.4g
Koleszterin
2.4g
Rost
4.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelék

Az alaplé

A leves

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelék

Az alaplé

A leves

Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelék

Az alaplé

A leves

Összesen 51 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7740.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    4293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    2088.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    673 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    9297 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5133 micro
Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

A töltelék

  1. A megpucolt csukát, mielőtt felbontanánk, levágjuk a fejét és farkát, és lenyúzzuk a bőrét. Ezután bontjuk fel, majd kifilézzük, a leeső részeket félrerakjuk. A hal húsát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk.
  2. Hagyományos módon a zsemlékből, tojásokból, kevés dinsztelt hagymával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és a hal húsával tölteléket készítünk. Majd beletöltjük a bőrbe, a végeit cérnával elkötjük.

Az alaplé

  1. A zöldségeket, fokhagymát, babérlevelet a hal fejével, farkával leeső részeivel feltesszük főni, sóval, szemes borssal ízesítjük. 50 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A leszűrt lébe beletesszük a töltött csukát, és 20 perc alatt megfőzzük, majd kivesszük a levesből, és félretesszük, és melegen tartjuk.

A leves

  1. A levest ízesítjük sóval borssal, megszórjuk kevés kurkumával, belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, és citromlével ízesítjük.
  2. A tálaláshoz a tölteléket felszeleteljük, a forró levest rámerjük, kaporral meghintjük, citrommal még ízesíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 70 perc

Édesapám leírásából ismertem meg az ételt, amit édesanyja, az az nagymamám készített valamikor nagyon-nagyon régen. Mivel népes volt a család, a főtt töltött csukát vagy csukákat még kevés szalonnán sütőben meg is sütötte a nagyi, így két fogast tálalhatott az ünnepi asztalon. Pontos leírás nem maradt fent, így saját ötleteimet felhasználva készítettem el az ételt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!