r
Nosalty Logó

Töltött csukaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kekcapa
Töltött csukaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelék

Az alaplé

A leves

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelék

Az alaplé

A leves

Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelék

Az alaplé

A leves

Összesen 51 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.1 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7740.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    4293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2088.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    673 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    9297 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5133 micro
Összesen 1516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A töltelék

Az alaplé

A leves

Elkészítés

A töltelék

  1. A megpucolt csukát, mielőtt felbontanánk, levágjuk a fejét és farkát, és lenyúzzuk a bőrét. Ezután bontjuk fel, majd kifilézzük, a leeső részeket félrerakjuk. A hal húsát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk.
  2. Hagyományos módon a zsemlékből, tojásokból, kevés dinsztelt hagymával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és a hal húsával tölteléket készítünk. Majd beletöltjük a bőrbe, a végeit cérnával elkötjük.

Az alaplé

  1. A zöldségeket, fokhagymát, babérlevelet a hal fejével, farkával leeső részeivel feltesszük főni, sóval, szemes borssal ízesítjük. 50 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A leszűrt lébe beletesszük a töltött csukát, és 20 perc alatt megfőzzük, majd kivesszük a levesből, és félretesszük, és melegen tartjuk.

A leves

  1. A levest ízesítjük sóval borssal, megszórjuk kevés kurkumával, belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, és citromlével ízesítjük.
  2. A tálaláshoz a tölteléket felszeleteljük, a forró levest rámerjük, kaporral meghintjük, citrommal még ízesíthetjük.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 644
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csukaleves
Kekcapa 2 recept

Édesapám leírásából ismertem meg az ételt, amit édesanyja, az az nagymamám készített valamikor nagyon-nagyon régen. Mivel népes volt a család, a főtt töltött csukát vagy csukákat még kevés szalonnán sütőben meg is sütötte a nagyi, így két fogast tálalhatott az ünnepi asztalon. Pontos leírás nem maradt fent, így saját ötleteimet felhasználva készítettem el az ételt.

Hozzávalók

A töltelék

Az alaplé

A leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...