Töltött csukaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kekcapa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelék
-
200g csuka106 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
22g zsemle59 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az alaplé
-
40g póréhagyma11 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
A leves
Összesen
305
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelék
-
1000g csuka528 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az alaplé
-
200g póréhagyma54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
A leves
Összesen
1516
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A töltelék
-
33.7g csuka18 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.6g zsemle10 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az alaplé
-
6.7g póréhagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.7g halványító zeller0 kcal
-
2.7g sárgarépa1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
33.7g víz0 kcal
A leves
Összesen
51
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1548.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 417.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1859 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1027 micro
Összesen
305
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.1 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 712 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7740.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1017 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1910 mg
-
Nátrium 4293 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2088.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1402 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 673 micro
-
K vitamin: 817 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 766 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 9297 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5133 micro
Összesen
1516
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
A töltelék
-
1 kg csuka
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 db babérlevél
-
2 db zsemle
-
2 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Az alaplé
-
1 db póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db sárgarépa
-
8 teáskanál bors
-
4 db babérlevél
-
1 kávéskanál só
A leves
Elkészítés
A töltelék
- A megpucolt csukát, mielőtt felbontanánk, levágjuk a fejét és farkát, és lenyúzzuk a bőrét. Ezután bontjuk fel, majd kifilézzük, a leeső részeket félrerakjuk. A hal húsát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk.
- Hagyományos módon a zsemlékből, tojásokból, kevés dinsztelt hagymával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és a hal húsával tölteléket készítünk. Majd beletöltjük a bőrbe, a végeit cérnával elkötjük.
Az alaplé
- A zöldségeket, fokhagymát, babérlevelet a hal fejével, farkával leeső részeivel feltesszük főni, sóval, szemes borssal ízesítjük. 50 percig főzzük, majd leszűrjük.
- A leszűrt lébe beletesszük a töltött csukát, és 20 perc alatt megfőzzük, majd kivesszük a levesből, és félretesszük, és melegen tartjuk.
A leves
- A levest ízesítjük sóval borssal, megszórjuk kevés kurkumával, belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, és citromlével ízesítjük.
- A tálaláshoz a tölteléket felszeleteljük, a forró levest rámerjük, kaporral meghintjük, citrommal még ízesíthetjük.
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 660
- Feltöltés dátuma: 2018. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kekcapa
2 recept
Édesapám leírásából ismertem meg az ételt, amit édesanyja, az az nagymamám készített valamikor nagyon-nagyon régen. Mivel népes volt a család, a főtt töltött csukát vagy csukákat még kevés szalonnán sütőben meg is sütötte a nagyi, így két fogast tálalhatott az ünnepi asztalon. Pontos leírás nem maradt fent, így saját ötleteimet felhasználva készítettem el az ételt.