r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2894 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2584 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 724 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    210.4 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6098.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    1926 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10546 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2093 micro
  • Kolin:
    1472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10337 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    3515 micro
Összesen 2894 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított combokon és a mellen óvatosan fellazítjuk a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket. A combokat néhány helyen megszurkáljuk egy hegyes késsel a csont mellett. A mellet úgy csontozzuk ki, hogy egyben maradjon a hús és a bőr is rajta.
  2. Kevés olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel, majd a zsírjára sütjük.
  3. Ezután belerakjuk az elkapart májat, és kevergetve pár perc alatt elkészítjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  4. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsömléket, a két db durvára reszelt főtt tojást, a nyers tojást, jól eldolgozzuk, ha szükséges utána ízesítjük.
  5. Ezután a tölteléket óvatosan a bőr alá tömködjük, majd egy zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe tesszük.
  6. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, közben a zsírjával locsolgatjuk, ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk. Akkor jó, ha a hús finom porhanyós, a teteje pedig szép piros ropogósra sült.
  7. Ízlés szerint tálalhatjuk idény salátával, majonézes salátával stb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4119
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Ajánló

Tipp: ha maradna a töltelékből gombafejekbe töltjük, baconnal áttekerjük, és a húsok mellé tesszük sülni, szintén nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Igazi hagyományos étel, melegen vagy hidegen egyaránt nagyon finom. Úgy gondolom, nincs család, ahol ne lenne a kedvencek között, az ízesítése pedig a jó magyar konyhára jellemzően ahány ház, annyi szokás. Én így szoktam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...