Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g csirkecomb139 kcal
-
125g csirkemell (csontos)183 kcal
-
75g csirkemáj89 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
41g zsemle111 kcal
-
75g tej42 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
Összesen
724
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
500g csirkemell (csontos)731 kcal
-
300g csirkemáj357 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
300g tej168 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
2894
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
21.2g csirkecomb24 kcal
-
21.2g csirkemell (csontos)31 kcal
-
12.7g csirkemáj15 kcal
-
10.6g gomba2 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
6.9g zsemle19 kcal
-
12.7g tej7 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
5.1g főtt tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
Összesen
123
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1524.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 287.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2636 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 2584 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 614 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 879 micro
Összesen
724
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 210.4 g
Zsír
-
Összesen 174 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 2159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6098.8 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 2523 mg
-
Nátrium 1926 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1151.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10546 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2093 micro
-
Kolin: 1472 mg
-
Retinol - A vitamin: 10337 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 2456 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 3515 micro
Összesen
2894
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
50 dkg csirkemell (csontos)
-
30 dkg csirkemáj
-
25 dkg gomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 db zsemle
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
2 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított combokon és a mellen óvatosan fellazítjuk a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket. A combokat néhány helyen megszurkáljuk egy hegyes késsel a csont mellett. A mellet úgy csontozzuk ki, hogy egyben maradjon a hús és a bőr is rajta.
- Kevés olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel, majd a zsírjára sütjük.
- Ezután belerakjuk az elkapart májat, és kevergetve pár perc alatt elkészítjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsömléket, a két db durvára reszelt főtt tojást, a nyers tojást, jól eldolgozzuk, ha szükséges utána ízesítjük.
- Ezután a tölteléket óvatosan a bőr alá tömködjük, majd egy zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe tesszük.
- Kb. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, közben a zsírjával locsolgatjuk, ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk. Akkor jó, ha a hús finom porhanyós, a teteje pedig szép piros ropogósra sült.
- Ízlés szerint tálalhatjuk idény salátával, majonézes salátával stb.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4133
- Feltöltés dátuma: 2013. december 23.
Ajánló
Tipp: ha maradna a töltelékből gombafejekbe töltjük, baconnal áttekerjük, és a húsok mellé tesszük sülni, szintén nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Igazi hagyományos étel, melegen vagy hidegen egyaránt nagyon finom. Úgy gondolom, nincs család, ahol ne lenne a kedvencek között, az ízesítése pedig a jó magyar konyhára jellemzően ahány ház, annyi szokás. Én így szoktam.