Töltött csirke 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g csirke292 kcal
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
42g csirke alaplé3 kcal
Összesen
450
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1200g csirke1754 kcal
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
Összesen
2697
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
55.4g csirke81 kcal
-
23.1g darált pulykahús27 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
11.5g csirke alaplé1 kcal
Összesen
125
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 176.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 994 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
450
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 266.9 g
Zsír
-
Összesen 165.2 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1033 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5006.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2209 mg
-
Nátrium 2018 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1248 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 807 mg
-
Retinol - A vitamin: 648 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5963 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
2697
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált pulykahús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkét teljesen kicsontozzuk. Először a combokat és a szárnyakat kitekerjük. A kivevő nyílásnál bevágunk a mellcsontig, apránként eltávolítjuk a húst a csontról. A mellcsont 2/3-ánál megfordítjuk a csirkét és most nagyon óvatosan a hát mentén továbbvágjuk, nagyon apró vágásokkal és vigyázva, hogy a bőrt ne vágjuk meg. Továbbvágjuk, amíg a mellkast egy darabban kiemelhetjük. Majd kicsontozzuk a combokat és a szárnyakat.
- A kicsontozott csirkét megmossuk, szárazra töröljük, kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
- A darált húst összegyúrjuk az apróra vágott hagymával és a zsályával, majd sóval és borssal ízesítjük. Megtöltjük vele a csirkét. A combokba és szárnyakba is kerüljön a töltelekből. A nyílasokat hústűkkel vagy fogpiszkálókkal összetűzzük.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét fektessük a mellére a tepsiben. Szórjuk köréje a durvára vágott hagymát és a sárgarépát és öntsük le a vajjal. Toljuk a sütőbe. 30 perc múlva a csirkét fordítsuk meg, egy kis levest öntsünk alá és a állítsuk a hőt 160 fokra. Süssük tovább kb 60-80 percet. Közben gyakran kenegessük a csirkét a sült szaftal, és ha kell, öntsünk hozzá még levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne a húst 10 percet pihenni.
- A csirkét szeletekre vágjuk.
- A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a csirkéhez tálaljuk.
- Sütés ideje: 110 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 26550
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A csirkecombokat már évek óta ki szoktam csontozni, most végre rávettem magam az egész csirke csontozására. Teljesen csontok nelkül csak nem lett, mert a szárnyaknal csak az első csontot sikerült kiszednem...Az egész kicsontozás nekem 25 percet vett igénybe.