r
Nosalty Logó

Töltött csirke 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Töltött csirke 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2697 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 450 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    266.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5006.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    2018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 2697 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét teljesen kicsontozzuk. Először a combokat és a szárnyakat kitekerjük. A kivevő nyílásnál bevágunk a mellcsontig, apránként eltávolítjuk a húst a csontról. A mellcsont 2/3-ánál megfordítjuk a csirkét és most nagyon óvatosan a hát mentén továbbvágjuk, nagyon apró vágásokkal és vigyázva, hogy a bőrt ne vágjuk meg. Továbbvágjuk, amíg a mellkast egy darabban kiemelhetjük. Majd kicsontozzuk a combokat és a szárnyakat.
  2. A kicsontozott csirkét megmossuk, szárazra töröljük, kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. A darált húst összegyúrjuk az apróra vágott hagymával és a zsályával, majd sóval és borssal ízesítjük. Megtöltjük vele a csirkét. A combokba és szárnyakba is kerüljön a töltelekből. A nyílasokat hústűkkel vagy fogpiszkálókkal összetűzzük.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét fektessük a mellére a tepsiben. Szórjuk köréje a durvára vágott hagymát és a sárgarépát és öntsük le a vajjal. Toljuk a sütőbe. 30 perc múlva a csirkét fordítsuk meg, egy kis levest öntsünk alá és a állítsuk a hőt 160 fokra. Süssük tovább kb 60-80 percet. Közben gyakran kenegessük a csirkét a sült szaftal, és ha kell, öntsünk hozzá még levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne a húst 10 percet pihenni.
  5. A csirkét szeletekre vágjuk.
  6. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a csirkéhez tálaljuk.
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 26479
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkecombokat már évek óta ki szoktam csontozni, most végre rávettem magam az egész csirke csontozására. Teljesen csontok nelkül csak nem lett, mert a szárnyaknal csak az első csontot sikerült kiszednem...Az egész kicsontozás nekem 25 percet vett igénybe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...