r
Nosalty Logó

Töltött-csavart mákos perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Töltött-csavart mákos perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5065 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6462.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2862 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.8 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 5065 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztőnk akkor hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a csipet sót és beleszitáljuk a lisztet. Összeállítjuk a tésztát és elkezdjük dagasztani, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és az étolajat .
  2. Addig dagasztjuk felfele húzó mozdulatokkal, amíg elválik a kezünktől és tál oldalától tészta. Meghintjük liszttel a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, kiborítjuk a tálból. Átgyúrjuk, hengert formázunk a tésztából és nyolc egyenlő részre vágjuk. (Én nagyon szeretem megtölteni felcsavarni, összefonni a kelt tésztát izgalmasabb, van meglepi benne.)

Töltelék

  1. A mákot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A tésztákat egyenként nyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük vékonyan vajjal, megszórjuk darált mákkal, feltekerjük és ellentétes irányba megcsavarjuk. Majd a két végét összecsípjük és sütőfóliával bélelt tepsibe rakjuk.
  2. Ezt addig végezzük, amíg van tésztánk. A tetejüket megkenjük felvert tojással és 20 percig újra kelesztjük. Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással és megszórjuk egész mákkal. 180 C fokos légkeveréses sütőben kb.20 percig sütjük addig, amíg szép piros lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 308
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött-csavart mákos perec
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...