r
Nosalty Logó

Töltött-csavart mákos perec

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szekeres Lajosné Klári
Töltött-csavart mákos perec
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

844
Kalória
16.5g
Fehérje
126.1g
Szénhidrátok
31.5g
Zsír
30.6g
Víz
141.4g
Koleszterin
7.8g
Rost
60.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5065 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6462.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2862 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.8 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 5065 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztőnk akkor hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a csipet sót és beleszitáljuk a lisztet. Összeállítjuk a tésztát és elkezdjük dagasztani, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat és az étolajat .
  2. Addig dagasztjuk felfele húzó mozdulatokkal, amíg elválik a kezünktől és tál oldalától tészta. Meghintjük liszttel a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, kiborítjuk a tálból. Átgyúrjuk, hengert formázunk a tésztából és nyolc egyenlő részre vágjuk. (Én nagyon szeretem megtölteni felcsavarni, összefonni a kelt tésztát izgalmasabb, van meglepi benne.)

Töltelék

  1. A mákot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A tésztákat egyenként nyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük vékonyan vajjal, megszórjuk darált mákkal, feltekerjük és ellentétes irányba megcsavarjuk. Majd a két végét összecsípjük és sütőfóliával bélelt tepsibe rakjuk.
  2. Ezt addig végezzük, amíg van tésztánk. A tetejüket megkenjük felvert tojással és 20 percig újra kelesztjük. Ha megkelt, akkor ismét lekenjük tojással és megszórjuk egész mákkal. 180 C fokos légkeveréses sütőben kb.20 percig sütjük addig, amíg szép piros lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!