r
Nosalty Logó

Töltött burgonya tojással, kolbásszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Kolbásszal, tojással töltött burgonya, tejföllel, kolbásszal, metélőhagymával és ecetes lilahagymával tálalva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

266
Kalória
11.7g
Fehérje
18.2g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
183.3g
Víz
127.9g
Koleszterin
2g
Rost
4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66112.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    65854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396676.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    395126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1099.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14957.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    14899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

A töltött burgonyához

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd egy villával megszurkáljuk a felületüket. A sót egy tepsibe öntjük, hogy nagyjából egy ujjnyi vastagon álljon az edényben. Erre helyezzük a burgonyákat, majd 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt puhára sütjük. Ha egy kést könnyen bele tudunk szúrni, elkészült.
  2. A kolbászt kisebb kockákra vágjuk, majd egy külön tepsin betoljuk a sülő burgonyák mellé és 10 perc alatt megpirítjuk.
  3. Hagyjuk egy kicsit hűlni a burgonyákat, majd az aljukról lekaparjuk a ráragadt sót. Hosszában felvágjuk egy késsel, majd kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejének nagy részét úgy, ügyelve arra, hogy a burgonya egyben maradjon.
  4. A burgonya kikapart belsejét egy tálba tesszük és kézi robotgéppel habosra verjük a tejföllel. Belereszeljük a főtt tojásokat, majd hozzáadjuk a sült kolbászt is és az egészet elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  5. A tölteléket habzsákba töltjük, majd visszanyomjuk az üres burgonyahéjakba. 300 fokon, felső sütési funkción 5 perc alatt rápirítunk a burgonyákra, míg szép, aranybarna lesz a töltelék. Azon melegében, tejföllel, aprított metélőhagymával/petrezselyemmel és ecetes lilahagymával tálaljuk.

Az ecetes lilahagymához

  1. A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd felkarikázzuk. Az ecetet, vizet és ízesítőket egy lábosban összeforraljuk, majd levesszük az edényt a tűzről, beleszórjuk a hagymát és lefedve hagyjuk állni 10 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

A rakott krumpli otthonos ízei ihlették ezt a töltött burgonyát. Ha elkészítjük, megfizethető alapanyagokból alkothatunk nagyot, ami hó végén is laktató ebédet/vacsorát biztosít majd az egész családnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!