r
Nosalty Logó

Töltött burgonya tojással, kolbásszal

Lakos Benedek
Kolbásszal, tojással töltött burgonya, tejföllel, kolbásszal, metélőhagymával és ecetes lilahagymával tálalva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

266
Kalória
11.7g
Fehérje
18.2g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
183.3g
Víz
127.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött burgonyához

Az ecetes lilahagymához

Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66112.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    65854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396676.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    395126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1099.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 1601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14957.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    14899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

A töltött burgonyához

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd egy villával megszurkáljuk a felületüket. A sót egy tepsibe öntjük, hogy nagyjából egy ujjnyi vastagon álljon az edényben. Erre helyezzük a burgonyákat, majd 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt puhára sütjük. Ha egy kést könnyen bele tudunk szúrni, elkészült.
  2. A kolbászt kisebb kockákra vágjuk, majd egy külön tepsin betoljuk a sülő burgonyák mellé és 10 perc alatt megpirítjuk.
  3. Hagyjuk egy kicsit hűlni a burgonyákat, majd az aljukról lekaparjuk a ráragadt sót. Hosszában felvágjuk egy késsel, majd kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejének nagy részét úgy, ügyelve arra, hogy a burgonya egyben maradjon.
  4. A burgonya kikapart belsejét egy tálba tesszük és kézi robotgéppel habosra verjük a tejföllel. Belereszeljük a főtt tojásokat, majd hozzáadjuk a sült kolbászt is és az egészet elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  5. A tölteléket habzsákba töltjük, majd visszanyomjuk az üres burgonyahéjakba. 300 fokon, felső sütési funkción 5 perc alatt rápirítunk a burgonyákra, míg szép, aranybarna lesz a töltelék. Azon melegében, tejföllel, aprított metélőhagymával/petrezselyemmel és ecetes lilahagymával tálaljuk.

Az ecetes lilahagymához

  1. A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd felkarikázzuk. Az ecetet, vizet és ízesítőket egy lábosban összeforraljuk, majd levesszük az edényt a tűzről, beleszórjuk a hagymát és lefedve hagyjuk állni 10 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p

A rakott krumpli otthonos ízei ihlették ezt a töltött burgonyát. Ha elkészítjük, megfizethető alapanyagokból alkothatunk nagyot, ami hó végén is laktató ebédet/vacsorát biztosít majd az egész családnak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...