Töltött burgonya tojással, kolbásszal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A töltött burgonyához
Az ecetes lilahagymához
-
2 db lilahagyma
-
200 ml ecet
-
200 ml víz
-
2 teáskanál só
-
1 ek cukor
266
Kalória
11.7g
Fehérje
18.2g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
183.3g
Víz
127.9g
Koleszterin
2g
Rost
4g
Cukor
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66112.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 65854 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 183.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
266
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 767 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396676.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 395126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 1099.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1024 micro
Összesen
1601
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14957.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 14899 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
59
kcal
Elkészítés
A töltött burgonyához
- A burgonyákat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd egy villával megszurkáljuk a felületüket. A sót egy tepsibe öntjük, hogy nagyjából egy ujjnyi vastagon álljon az edényben. Erre helyezzük a burgonyákat, majd 200 fokos sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt puhára sütjük. Ha egy kést könnyen bele tudunk szúrni, elkészült.
- A kolbászt kisebb kockákra vágjuk, majd egy külön tepsin betoljuk a sülő burgonyák mellé és 10 perc alatt megpirítjuk.
- Hagyjuk egy kicsit hűlni a burgonyákat, majd az aljukról lekaparjuk a ráragadt sót. Hosszában felvágjuk egy késsel, majd kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejének nagy részét úgy, ügyelve arra, hogy a burgonya egyben maradjon.
- A burgonya kikapart belsejét egy tálba tesszük és kézi robotgéppel habosra verjük a tejföllel. Belereszeljük a főtt tojásokat, majd hozzáadjuk a sült kolbászt is és az egészet elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- A tölteléket habzsákba töltjük, majd visszanyomjuk az üres burgonyahéjakba. 300 fokon, felső sütési funkción 5 perc alatt rápirítunk a burgonyákra, míg szép, aranybarna lesz a töltelék. Azon melegében, tejföllel, aprított metélőhagymával/petrezselyemmel és ecetes lilahagymával tálaljuk.
Az ecetes lilahagymához
- A lilahagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd felkarikázzuk. Az ecetet, vizet és ízesítőket egy lábosban összeforraljuk, majd levesszük az edényt a tűzről, beleszórjuk a hagymát és lefedve hagyjuk állni 10 percig.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 45 perc
A rakott krumpli otthonos ízei ihlették ezt a töltött burgonyát. Ha elkészítjük, megfizethető alapanyagokból alkothatunk nagyot, ami hó végén is laktató ebédet/vacsorát biztosít majd az egész családnak.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!