r
Nosalty Logó

Töltött brokkoli Angyalkától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött brokkoli Angyalkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    409 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6786 micro
Összesen 963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5011.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    818 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    939 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    3395 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13571 micro
Összesen 1927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott brokkoli rózsákat sós vízben felteszük főni.
  2. A gerslit is feltesszük főni.
  3. A csirkemellet felkockázzuk picire, vagy ledaráljuk, én aprítóval picire daráltam. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet oregánó, plusz egy csipet curryt és pirospaprikát is rakunk bele.
  4. Kevés olajon megpirítjuk a csirkemellett, ha barnás a színe, akkor a megfőtt gerslit is hozzákeverjük, és pirítjuk még együtt tovább, majd a tejföl felét is belekeverjük.
  5. A megfőtt és kihűlt brokkolik tetejét picit levágjuk, és elkezdjük kikaparni, mélyítjük a torzsája mentén úgy, hogy a virágai ne törjenek el, kívűlről még egyszer megsózzuk a fejeket. (A kikapart brokkoli belsejét a töltelékhez hozzá lehet kavarni, de én nem tettem, mert akkor már a töltelék nem érvényesült volna annyira, inkább uzsonnára elfogyasztottam.:) )
  6. Tepsibe sütőpapírra felállítjuk a brokkolikat, és a gerslis töltelékkel megtöltjük, megnyomkodjuk óvatosan, hogy a rózsák közé is bemenjena töltelék, de ne törjön szét a brokkoli.
  7. Sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük, és leöntjük óvatosan két felvert tojással, még 10 percig sütjük, aztán a maradék tejföllel összekeverjük a reszelt sajtot, és ezzel megszórjuk a brokkolikat, pár percig sütjük még, amíg megpirul a sajt rajta.
  8. Magában tálalható, köret nem szükséges hozzá, hús nékül is el lehet készíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2587
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szüleimtől kaptam temérdek brokkolit ajándékba, és gondolkodtam, mit lehet belőleg kihozni, a hagyomásos receptektől eltekintve.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...