r
Nosalty Logó

Töltetlen gesztenyés patkó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Töltetlen gesztenyés patkó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 364 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 3644 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a gesztenyemasszát és a lisztet. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk.
  2. A masszából kézzel kis kifliket formálunk, vagy vékony rudakat sodrunk, és kb. 5-6 cm-es darabokra vagdaljuk. Kicsit megsodorva apró patkókat vagy kifliket formálunk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (amint elkezd barnulni a alja/széle, már jó is).
  4. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ebből a mennyiségből nekem kb. 3 tepsinyi patkócskák lettek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25221
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

Sokáig elálló teasütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvencem a diós hókifli és a gesztenyepüré is, úgyhogy amikor megláttam ezt a receptet (amire szintén a nagymamámtól kapott sütis szakácskönyvben bukkantam), muszáj volt egyből elkészítenem. :) Sajnos módosítanom kellett, mert csak cukrozott gesztenyepürém volt ami miatt ehetetlenül édes lett volna az eredetileg megadott cukormennyiséggel.  A receptbe mindkét verziót beleírtam. A végeredmény mindenesetre nagyon finom lett, és még így is elég édes. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...