r
Nosalty Logó

Tökös-mákos rétes xilittel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tökös-mákos rétes xilittel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 645 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7953.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    3215 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 2574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megmossuk, lepucoljuk, és lereszeljük, majd besózzuk, és megvárjuk, hogy levet eresszen.
  2. A darált mákot összekeverjük a xilittel, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett tökhöz, majd összedolgozzuk.
  3. A réteslapokat (ebből a mennyiségből én kettő adagot készítettem, de hármat is lehet) elosztjuk, majd vizes konyharuhára tesszük, a lapokat külön megkenjük vajjal, és egymásra fektetjük, majd a kívánt vastagság után a tölteléket rákanalazzuk, és elosztjuk a szélein keskeny részt hagyva, hogy feltekerés után ne folyjon ki.
  4. Miután megtöltöttük a réteseket, a tejfölt is elosztjuk rajta, nem túl vastag rétegben, majd ha végeztünk, a konyharuha segítségével feltekerjük őket.
  5. A réteseket tepsire helyezzük, megkenjük őket a maradék vajjal, és ebben az esetben én fahéjjal szórtam meg őket.
  6. A sütőt 10 percig előmelegítjük, majd 25-30 percig sütjük a réteseket, majd ha elkészültek, megszórhatjuk őket porcukorral fahéj helyett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4053
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám újságból kivágott receptjei közt találtam ezt a receptet, és kedvet kaptam az elkészítéséhez, de mivel nem használunk itthon porcukrot, cukrot, így helyette xilittel, és anyukám laktózérzékenysége miatt, laktózmentes tejből készítettem el. A tök-mák-tejföl egyveleg szerintem fergeteges, valakinek pedig csak szájhúzásra elég.:) Ajánlom mindenkinek, nagyon finom, és sajnos eteti magát... A kevés tészta és a xilit miatt cukorbetegeknek is ideális édesség lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...