Tökös-mákos rétes xilittel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
645
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2574
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1988.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 804 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 204.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
645
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 159.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7953.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 3215 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 855 mg
-
Foszfor 2112 mg
-
Nátrium 1676 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 817.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 616 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 762 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2066 micro
Összesen
2574
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tököt megmossuk, lepucoljuk, és lereszeljük, majd besózzuk, és megvárjuk, hogy levet eresszen.
- A darált mákot összekeverjük a xilittel, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett tökhöz, majd összedolgozzuk.
- A réteslapokat (ebből a mennyiségből én kettő adagot készítettem, de hármat is lehet) elosztjuk, majd vizes konyharuhára tesszük, a lapokat külön megkenjük vajjal, és egymásra fektetjük, majd a kívánt vastagság után a tölteléket rákanalazzuk, és elosztjuk a szélein keskeny részt hagyva, hogy feltekerés után ne folyjon ki.
- Miután megtöltöttük a réteseket, a tejfölt is elosztjuk rajta, nem túl vastag rétegben, majd ha végeztünk, a konyharuha segítségével feltekerjük őket.
- A réteseket tepsire helyezzük, megkenjük őket a maradék vajjal, és ebben az esetben én fahéjjal szórtam meg őket.
- A sütőt 10 percig előmelegítjük, majd 25-30 percig sütjük a réteseket, majd ha elkészültek, megszórhatjuk őket porcukorral fahéj helyett.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4049
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukám újságból kivágott receptjei közt találtam ezt a receptet, és kedvet kaptam az elkészítéséhez, de mivel nem használunk itthon porcukrot, cukrot, így helyette xilittel, és anyukám laktózérzékenysége miatt, laktózmentes tejből készítettem el. A tök-mák-tejföl egyveleg szerintem fergeteges, valakinek pedig csak szájhúzásra elég.:) Ajánlom mindenkinek, nagyon finom, és sajnos eteti magát... A kevés tészta és a xilit miatt cukorbetegeknek is ideális édesség lehet.