r
Nosalty Logó

Tökös lecsó bográcsban

NS
Tökös lecsó bográcsban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

327
Kalória
9.4g
Fehérje
31g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
514.8g
Víz
33.4g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    4118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1664 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1354 micro
  • β-karotin
    8549 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    8918 micro
Összesen 2605 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, a tököt és a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát karikára vágjuk (paprikából enyhén piros színűt is vegyünk), a virslit szintén felkarikázzuk.
  2. A bográcsba egy kis olajat teszünk, és a felkockázott szalonnát üvegesre sütjük. Majd hozzá adjuk az apróra vágott hagymát, amit pár percig fonnyasztunk. Majd a virslit is 4-5 percig sütjük a hagymán. Ezután a paprikát, tököt és a paradicsomot keverjük bele. Sózzuk, cukrozzuk, és meghintjük a borsikafűvel.
  3. Addig főzzük amíg, a paprika meg nem puhul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

A lecsó Emdi barátnőm műve és receptje, amit a kuktáskodásommal készítettünk el.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...