r
Nosalty Logó

Tökmagos-szezámmagos hajtovány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tökmagos-szezámmagos hajtovány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 2087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 8348 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2739.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 2087 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    390.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10958.5 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    1988 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    2332 mg
  • Nátrium
    5177 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1001 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 8348 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2 dl langyos, cukros tejben.
  2. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Közben a puha margarint kikeverjük az ételízesítővel és a zúzott fokhagymával.
  4. Lisztezett munkafelületre borítjuk a már megkelt tésztát, 3 részre osztjuk, és kisodorjuk.
  5. Krémmel megkenjük, összeaprított tökmaggal megszórjuk, és feltekerjük.
  6. Háromszög alakúra vágjuk. Vajjal vagy olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk.
  7. Tetejüket tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 839
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagos-szezámmagos hajtovány
Salamon Csilla 1203 recept

Tökmag helyett reszelt sajttal is elkészíthető. Nagyon finom, puha, lágy tésztája van.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...