Tökmagos rúd
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
1093
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
4365
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 853 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
1093
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.4 g
Zsír
-
Összesen 246.8 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7097.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1155 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 1999 mg
-
Nátrium 3411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 190.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1547 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 1516 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
4365
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
389
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajdarabokkal.
- Hozzáadjuk a juhtúrót, tejfölt, és összedolgozzuk tésztává, majd lisztezett munkalapon kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk.
- Ezután megkenjük a kissé felvert tojással, majd megszórjuk a durvára vágott tökmaggal, és tenyérrel egy kissé rá is nyomkodjuk, de csak óvatosan.
- Végül derelyevágóval egyforma rudakat vágunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Sütés: 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 3980
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Finom, omlós-sós ropogtatni való. Forrás: net