r
Nosalty Logó

Tőkehal sütőben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Tőkehal sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2460 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 617 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6748.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    973 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1642 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 2460 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    512 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy nagy tepsit kikenünk az olívaolajjal.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon elkezdjük a kockára vágott kolbászt sütni, amikor egy kis zsír már kisült belőle, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és 1 percig főzzük.
  3. Belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a bor felét, és addig főzzük, míg a bor majdnem teljesen elpárolog (2-4 perc). Keverjük bele a babot, ha szükséges sózzuk, és levesszük a tűzről.
  4. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a tepsibe. Rákanalazzuk a paradicsomos keveréket, ráöntjük a maradék bort. Alufóliával lefedve, berakjuk a forró sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x25x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 98458
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.

Ajánló

Bor helyett használhatunk húslevest, vagy csak vizet. Süthetünk hozzá burgonyát a sütőben. Én először azt raktam be sülni, mire a halat összedobtam, már félidőben volt, és egyszerre lett kész. (és én nagyon lassú vagyok)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a receptnek nincs különösebb story-ja, csak kíváncsi voltam, milyen lehet a "babos hal".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...