r
Nosalty Logó

Tojástekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Tojástekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3787.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    2046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3096 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 908 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát és a sajtot csíkokra, a magozott olajbogyót karikára szeljük, a tojásokat egy tálba ütjük és felverjük csipet sóval.
  2. A serpenyőt felmelegítjük és enyhén megsütjük a sonka mindkét oldalát.
  3. A sonkát kivesszük és a lilahagymát is megfuttatjuk, amíg enyhén aranybarna színt kap.
  4. Kitesszük a hagymát és megsütjük a tojáslepényt mindkét oldalán (mint a palacsintát).
  5. Ha megsült a lepény melegen megtöltjük, először a sonkával borítjuk, majd a sajtot, paprikacsíkot, olívabogyó karikákat, hagymát középre helyezzük, és a lepényt feltekerjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38205
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Ha vékony lepényt sütünk, akkor érdemes a tekerésnél hajtásokhoz is tenni tölteléket, nemcsak középre. Tetszés szerint bővíthető a töltelék köre (gomba, más sajtok, uborka, stb.). Vendégváráshoz szeljük karikákra, falatkáknak.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A tojás évszázadokon keresztül alapvető élelmiszernek számított, világszerte az élet kezdetét jelképezi, a termékenység és az újjászületés szimbóluma, emiatt is lett a Húsvét egyik jelképe.Napjainkban számtalan érv és ellenérv lát napvilágot arról, hogy jó-e a tojás fogyasztása, vagy sem. Ennek eldöntése természetesen egyéni feladat, kinek hogyan illeszthető az étrendjébe, gondolkodásmódjába. Az azonban fontos, ha része a tojásfogyasztás az étkezési kultúránknak, ügyeljünk arra, hogy ellenőrzött, napot, magokat látott, kapirgáló tyúkoktól származó, friss tojást fogyasszunk.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...