Tojástekercs
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 427 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1894 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 1023 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 246.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1548 micro
-
β-crypt 471 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 575 micro
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3787.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 906 mg
-
Nátrium 2046 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 493.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 442 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3096 micro
-
β-crypt 942 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1150 micro
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
5 db olajbogyó
-
1 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg feta sajt
-
1 csipet só
Elkészítés
- A paprikát és a sajtot csíkokra, a magozott olajbogyót karikára szeljük, a tojásokat egy tálba ütjük és felverjük csipet sóval.
- A serpenyőt felmelegítjük és enyhén megsütjük a sonka mindkét oldalát.
- A sonkát kivesszük és a lilahagymát is megfuttatjuk, amíg enyhén aranybarna színt kap.
- Kitesszük a hagymát és megsütjük a tojáslepényt mindkét oldalán (mint a palacsintát).
- Ha megsült a lepény melegen megtöltjük, először a sonkával borítjuk, majd a sajtot, paprikacsíkot, olívabogyó karikákat, hagymát középre helyezzük, és a lepényt feltekerjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 429
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 38205
- Feltöltés dátuma: 2010. október 30.
Ajánló
Ha vékony lepényt sütünk, akkor érdemes a tekerésnél hajtásokhoz is tenni tölteléket, nemcsak középre. Tetszés szerint bővíthető a töltelék köre (gomba, más sajtok, uborka, stb.). Vendégváráshoz szeljük karikákra, falatkáknak. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
A tojás évszázadokon keresztül alapvető élelmiszernek számított, világszerte az élet kezdetét jelképezi, a termékenység és az újjászületés szimbóluma, emiatt is lett a Húsvét egyik jelképe.Napjainkban számtalan érv és ellenérv lát napvilágot arról, hogy jó-e a tojás fogyasztása, vagy sem. Ennek eldöntése természetesen egyéni feladat, kinek hogyan illeszthető az étrendjébe, gondolkodásmódjába. Az azonban fontos, ha része a tojásfogyasztás az étkezési kultúránknak, ügyeljünk arra, hogy ellenőrzött, napot, magokat látott, kapirgáló tyúkoktól származó, friss tojást fogyasszunk.