Tojással töltött sajtos sült krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
383
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
766
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 734.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
383
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 269.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
766
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
144
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A kikapart belsejét nem kell felhasználnunk.
- Kenjük ki a burgonya belsejét az olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A sajtot reszeljük le (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez), majd szórjuk a burgonyák belsejébe. Az apróra szeletelt sonkát és az újhagymát (tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez) is szórjuk bele a burgonyák belsejébe.
- Ezt követően üssünk a burgonyákba egy-egy tojást, vigyázva, hogy a tojássárga ne fakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk a tojást is, majd tetszés szerint, díszítésként szórjuk meg egy kis sonkával, sajttal és újhagymával.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 2614
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 339388
- Feltöltés dátuma: 2014. február 25.
Ajánló
Fogyaszthatjuk reggel, de egy kis salátával ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét! Sütőtől függően megesik, hogy többet vagy kevesebbet kell sütni 20 percnél. Akkor tökéletes, ha egy kissé híg marad a tojássárga közepe. A burgonyák kikapart belsejéből készíthetünk krumplipürét parmezánnal és fokhagymával ízesítve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Imádom a sült krumplit! Héjában sülve, egy kis vajjal, sóval, netán savanyú káposztával mennyei eledel. Azon gondolkodtam, miként tehetném változatosabbá. Az ourbestbites.com oldalon rátaláltam erre a receptre, és egyből meggyőzött. Nagyon finom, különleges ízvilágú, és könnyű elkészíteni. Természetesen, ami a hozzávalókat illeti, nyugodtan lehet hozzáadni, vagy elhagyni. De ki kell próbálni mindenképp!