r
Nosalty Logó

Tojásos-tejfölös kelbimbó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiseszti
Tojásos-tejfölös kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kelbimbóhoz

A tetejére

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kelbimbóhoz

A tetejére

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 1756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kelbimbóhoz

A tetejére

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3824 micro
Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4180 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    778 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    1598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    4124 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15298 micro
Összesen 1756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A kelbimbóhoz

A tetejére

  • 8 szelet bacon (vagy reszelt sajt)

A sütőtál előkészítéséhez

  • 1 ek vaj (vagy napraforgó olaj)

Elkészítés

A kelbimbóhoz

  1. A kelbimbókat mosás-tisztítás után (mirelit-nél nem szükséges) enyhén sós-ecetes vízben félpuhára főzzük, a vízbe szórunk egy kevés köménymagot is. Majd hideg vízben leöblítjük, és félbevágjuk őket.
  2. A tojásokat enyhén felverjük,hozzákeverjük a tejfölt, ízesítésül vegetát és némi borsot szórunk bele.
  3. Kiolajozott jénaiba egy sor kelbimbóra kerül a lilagyma fele, szép vékony szeletekre vágva, a tojásos-tejfölös keverék fele, majd újabb adag kelbimbó-lilahagyma, a végén szépen meglocsolgatva a maradék tojásos-tejfölös mártással.
  4. A tetejére ízlés szerint tehetünk reszelt sajtot vagy bacon szeleteket. (Most ez utóbbival készült, de ezek nélkül is teljesen jó, akkor vegetáriánus fogás lesz.)
  5. Előmelegített sütöben közepes lángon kb. egy órát sütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 28278
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 01.

Ajánló

Húsételek mellé köretként, de magában húshagyók asztalán főételként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiseszti 22 recept

A kelbimbóval is baráti viszonyba lehet kerülni, csak egy jó recept kell, ami a saját ízlésünket tükrözi. A szokásos csőben sült ízvilág nekem nem az igazi, több variációt próbálva, a hagymás, sajtszószos változatok "jöttek be" végül. Készítettük már rizzsel, még jobb hajdinával, sajtmártással, nyáron paradicsomszeletekkel színesítve, light-os verzióként pedig ezek nélkül is remek.

Hozzávalók

A kelbimbóhoz

A tetejére

A sütőtál előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...