r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó Katrin konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Tojásos lecsó Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    3570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    2933 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2711 micro
Összesen 1099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    953 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát összevágjuk apró kockára, s megdinszteljük az étolajban, majd rárakjuk a vékonykolbász-karikákat is. Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk. A fehér paprikából kivesszük a magházat, s a többit felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
  2. Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra, s fedő alatt pároljuk, közben néha megkevergetjük, s rászórjuk a sót és a fehér borsot is. Ha már jó félig megpuhult, akkor rászórjuk a paradicsomot is, s tovább pároljuk.
  3. Ha minden megpuhult, akkor a tojást összekeverjük, s ráöntjük a lecsóra. 5-6 percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt, a fedőt rárakjuk, s kb. még 5 percet várunk vele.
  4. Addig megterítünk, s máris tálalhatjuk. Mi tejföllel szeretjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2435
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 22.

Ajánló

Először csak simán ettük a tojásos lecsót, majd az egyik gyerekünk kért rá tejfölt. Utána meg cukrot kértek rá. Egy darabig tejföllel és cukorral ettük, de rájöttünk, hogy cukor nélkül is finom édes. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám mindig rizzsel vagy tarhonyával készítette a lecsót, de én kb. 42 éve ettem először tojással, azóta is csak így készítem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...