Tojásos lecsó A'la Bella konyhájából
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50g tv-paprika8 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
246 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g tv-paprika33 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
12.8g tv-paprika2 kcal
-
38.5g paradicsom7 kcal
-
21.8g vöröshagyma8 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.6g kolozsvári szalonna63 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
6.4g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 310.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 760 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 510 micro
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 675 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1424.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1242.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 640 micro
-
β-karotin 3038 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 2040 micro
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 91.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 991 micro
-
Lut-zea 131 micro
Hozzávalók
-
6 közepes db paradicsom
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
3 db tojás
-
1 dl víz
Elkészítés
- Minden zöldséget alaposan megmosunk, a hagymát-paradicsomot meghámozzuk, és mindent nagyobb cikkekre vágunk.
- A szalonnát felkockázzuk, próbáljuk nem elkóstolgatni, majd nekiállunk a hagymával együtt pirítani. Mikor már a szalonna megpirult, a hagyma összeesett, rádobjuk a paprikát, és ezzel is együtt pirítjuk a keveréket. Mikor már megpuhult-pirult a paprika, ráöntjük a paradicsomot, 1-2 dl vizet, és fűszerezzük bőségesen fokhagymával, sóval, borssal, majd hagyjuk egybefőni az egészet. (Mindenkinek megjegyezném, hogy amennyiben akarunk ebédelni, ne kóstolgassuk el a szaftját kenyérhéjjal. Ez nem tesz jót sem a lecsónak, sem a gyomrunknak-tele leszünk tőle idő előtt.)
- Mikor már megfőttek-puhultak a zöldségek, néhány kanálnyit tegyünk félre, lehetőleg minél kevesebb szafttal.
- Pirítsuk meg egy serpenyőben, és ha már forró, és kevés lé van alatta, 3 felvert tojást öntsünk rá, és pár perc alatt süssük készre. Azért ne csináljunk egyszerre nagyobb adagot, mert a lecsó eláll, és így mindig frissen készíthetjük el. Ebből az adagból 3-4 adag jön ki, 3 tojással, ami igencsak laktató.
- Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2542
- Feltöltés dátuma: 2013. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A lecsó az egyik olyan ételünk, amire tényleg érvényes az "ahány ház, annyi szokás" verzió. Csak néhány fajta, amit volt már lehetőségem kóstolni: tojásos lecsó, rizses lecsó, tejfölös lecsó, vega lecsó, kolbászos lecsó, virslis lecsó, szalonnás lecsó, padlizsános lecsó... mindenki a saját ízvilágának megfelelően készíti, de az alap sosem változik: hagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom. Bár még nincs szezonja, mégis megkívántuk, és a piacon sikerült is magyar termékeket a "kosárba" pakolni, így semmi akadálya nem volt, hogy csináljak egy jó kis tojásos lecsót. Egyébként én így nem eszem meg, az "én verzióm" eléggé... hogy is mondjam, furcsa, és sokaknak visszataszító. Én az elkészült vega lecsót leturmixolom, tejföllel sűrítem/ hígítom, mikor milyen a tejföl, és friss kenyérrel tunkolom. Ez tulajdonképpen zöldségmártás, természetesen hús nélkül. Isteni.