r
Nosalty Logó

Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából

Macskamentha
Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

173
Kalória
7.8g
Fehérje
23.6g
Szénhidrát
4.5g
Zsír
135.5g
Víz
135g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4525.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    3480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    358 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4545 micro
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. A levest felmelegítjük (vagy elkészítjük leveskockából), és beletesszük a kukoricát. Kb. 10 perc alatt megfő a kukorica, a lényeg, hogy még roppanós maradjon (a kínai konyha kifejezetten ismert arról, hogy nem főzik túl a zöldségeket).
  2. A feltört tojásokat lazán felverjük, és kisebb adagokban a forrásban lévő levesbe keverjük. (Én ehhez egy pár evőpálcikát szoktam használni.)
  3. Ecettel, sóval, borssal ízesítjük.
  4. A burgonyakeményítőt elkeverjük egy kis hideg vízben, és az evőkanállal adagolva besűrítjük a levest (annyira, amennyire szeretnénk, de akár ez a lépés ki is hagyható).
  5. Forrón tálaljuk. Apróra vágott újhagymát szórunk a tányér leves tetejére, ízlés szerint pár csepp szezámolajjal és chiliolajjal.
  6. Tipp: A keményítővel készült leveseket célszerű azonnal elfogyasztani, ha kihűlt, a "bekocsonyásodott" levest már nem tudjuk újra "folyékonyra" melegíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

A kínai konyha valójában az ősi taoista jin és jang (阴阳) szimbólumok egymást kiegészítő egyensúlyára épül. A kínai világszemlélet magában hordozza a harmóniára való törekvést, a természet egyensúlyát, a létezés kettősségét és az ellentétek összhangját. Ezen fogalmakat olvasva kinek ne jutna eszébe az édes-savanyú, csípős-savanyú, erős és lágy ízek orgiája? Ez az egyszerű leves egy Nova szakácskönyv sorozatból származik, kisebb átalakítással. Kiváló hétköznapi vacsora, kellemesen átmelegít egy hideg esős-havas-szeles estén.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...