Tojásos kukoricaleves Macskamentha konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Macskamentha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
75g csemegekukorica65 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g rizsecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25 kcal
-
13g víz0 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
0g szezámolaj0 kcal
-
0g chiliolaj0 kcal
Összesen
173
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
300g csemegekukorica258 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
101 kcal
-
50g víz0 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g szezámolaj0 kcal
-
0g chiliolaj0 kcal
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
54.8g csirke alaplé4 kcal
-
16.4g csemegekukorica14 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
0.3g rizsecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.6g burgonyakeményítő6 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
15.1g újhagyma3 kcal
-
0g szezámolaj0 kcal
-
0g chiliolaj0 kcal
Összesen
38
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 870 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1136 micro
Összesen
173
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4525.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 3480 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 542.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 344 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 1131 micro
-
β-crypt 358 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4545 micro
Összesen
691
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg csemegekukorica
-
3 db tojás
-
1 ek rizsecet
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 evőkanál burgonyakeményítő
-
0.5 dl víz
-
3 db újhagyma
Elkészítés
- A levest felmelegítjük (vagy elkészítjük leveskockából), és beletesszük a kukoricát. Kb. 10 perc alatt megfő a kukorica, a lényeg, hogy még roppanós maradjon (a kínai konyha kifejezetten ismert arról, hogy nem főzik túl a zöldségeket).
- A feltört tojásokat lazán felverjük, és kisebb adagokban a forrásban lévő levesbe keverjük. (Én ehhez egy pár evőpálcikát szoktam használni.)
- Ecettel, sóval, borssal ízesítjük.
- A burgonyakeményítőt elkeverjük egy kis hideg vízben, és az evőkanállal adagolva besűrítjük a levest (annyira, amennyire szeretnénk, de akár ez a lépés ki is hagyható).
- Forrón tálaljuk. Apróra vágott újhagymát szórunk a tányér leves tetejére, ízlés szerint pár csepp szezámolajjal és chiliolajjal.
- Tipp: A keményítővel készült leveseket célszerű azonnal elfogyasztani, ha kihűlt, a "bekocsonyásodott" levest már nem tudjuk újra "folyékonyra" melegíteni.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 720
- Feltöltés dátuma: 2015. február 10.
Ajánló
A jin és jan jegyében egy savanyúbb (illetve sós vagy csípős) ételt egy édesebb követ, így én egy kis diós tésztát fogyasztottam utána.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Macskamentha
5 recept
A kínai konyha valójában az ősi taoista jin és jang (阴阳) szimbólumok egymást kiegészítő egyensúlyára épül. A kínai világszemlélet magában hordozza a harmóniára való törekvést, a természet egyensúlyát, a létezés kettősségét és az ellentétek összhangját. Ezen fogalmakat olvasva kinek ne jutna eszébe az édes-savanyú, csípős-savanyú, erős és lágy ízek orgiája? Ez az egyszerű leves egy Nova szakácskönyv sorozatból származik, kisebb átalakítással. Kiváló hétköznapi vacsora, kellemesen átmelegít egy hideg esős-havas-szeles estén.