r
Nosalty Logó

Tojásmentes hajdinapalacsinta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tojásmentes hajdinapalacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3892.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    833 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    1677 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinalisztet, lenmagot, sót, cukrot, sütőport összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a mandulatejet, csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a vizet, és jól elkeverjük.
  4. Legalább 10 percig állni hagyjuk, míg a lenmag kifejti hatását. A lenmag áztatva kiszivárogtatja az olaját, ami besűríti a keveréket.
  5. Közepesen meleg lángon minden egyes palacsinta előtt egy evőkanál olajjal meglocsolva a palacsintasütőn kisütjük, 2-2 perc alatt sütve mindkét oldalát. Az első palacsintáknak lehet, hogy hosszabb ideig kell sülniük majd, míg a palacsintasütő felmelegszik. A hajdinaliszt nem ég meg könnyedén, nem kell aggódnunk. Érdemes szilikonos lapáttal fordítani, mivel törékenyebb a fehér lisztes palacsintáknál. 8-9 db lesz belőle.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2570
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 23.

Ajánló

A lenmag segít az emésztésben, omega 3 zsírsavakban gazdag, csökkenti a rák kialakulásának veszélyét, segít a haj és a körmök egészséges növekedésében, a bőrt táplálja, a változó kor és a havi betegség kellemetlen tüneteit enyhíti. A zsírpárnácskák leküzdésében is segít. Ne haladjuk meg a napi 1 evőkanálnyi adagot személyenként, mert enyhe laxativ.

Receptkategóriák

Legfinomabb mézzel, de avokádókrémmel, tükörtojással, lekvárral és párolt gyümölcsökkel is finom. Lenmag vagy gyümölcsök helyettesíthetik a tojást különböző ételekben. A lenmag összetartó hatású, a gyümölcsök pedig nedvességet adnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...