Tojáslikőrös-pudingos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
38g tej21 kcal
-
21 kcal
-
78 kcal
-
25g tojáslikőr84 kcal
-
13g babapiskóta47 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
6 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
A torta oldalára
-
37 kcal
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
200g tojáslikőr672 kcal
-
100g babapiskóta376 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
46 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A torta oldalára
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
4329
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
16.4g tojás21 kcal
-
8.9g finomliszt33 kcal
-
8.9g cukor35 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
17.9g tej10 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
14.9g növényi habtejszín37 kcal
-
11.9g tojáslikőr40 kcal
-
6g babapiskóta22 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
A torta oldalára
-
18 kcal
Összesen
259
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5934.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1533 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 2236 mg
-
Nátrium 1700 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.1 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 271.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 757 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
4329
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
5 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Töltelékhez
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl tojáslikőr
-
10 dkg babapiskóta
-
12 dkg cukor
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag habfixáló
A torta oldalára
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
Piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
- A töltelékhez a vaníliás pudingport elkeverjük kb. 1 dl tejben a cukorral. A többi tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a pudingporos-cukros tejet. Besűrítjük (kb. 1-2 perc). Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
- Közben felverjük a habfixálóval a tejszínt.
- A babapiskótákat beáztatjuk a tojáslikőrbe.
- A langyosra hűlt pudingot robotgéppel simává keverjük a tejszínhabbal.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk. A krém harmadát rákenjük a piskótalapra. Erre elrendezzük a tojáslikőrös babapiskótákat, ha egy kevés tojáslikőr a tányérba marad, azt is rácsepegtetjük. A krém második harmadát erre kenjük, majd rátesszük a piskóta tetejét. Körbe bekenjük kívülről a tortát, és a tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
- Egy serpenyőbe szárazon megpirítjuk a szeletelt mandulát, kihűtjük, és bepanírozzuk vele a torta oldalát.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap szeletekre vágva tálaljuk ezt a nagyon finom tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3399
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a torta is azok közé tartozik, amit már többször elkészítettem. Évekkel ezelőtt a Fanny konyha újságban találtam ezt a receptet. Időnként a mennyiségeket módosítottam a torta nagyságától függően, de mindig nagy volt a sikere. Sőt nem egyszer az ünnepelt kívánságára volt ez a torta megsütve. Most azért készítettem téglalap alakúra, mert dupla mennyiséget sütöttem, mert a hétvégén tartjuk meg Eszti keresztlányom és Tímea sógornőm születésnapját. És nekem ez így gyorsabb és egyszerűbb volt, mert tepsiben sütöttem (30x37), és azt középen kettévágtam. Így csak a krémet kell kétszer egymás után elkészítenem, mert a piskóta másik felét holnapig fóliával beburkoltam.