r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5934.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  3. A töltelékhez a vaníliás pudingport elkeverjük kb. 1 dl tejben a cukorral. A többi tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a pudingporos-cukros tejet. Besűrítjük (kb. 1-2 perc). Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
  4. Közben felverjük a habfixálóval a tejszínt.
  5. A babapiskótákat beáztatjuk a tojáslikőrbe.
  6. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel simává keverjük a tejszínhabbal.
  7. A kihűlt piskótát kettévágjuk. A krém harmadát rákenjük a piskótalapra. Erre elrendezzük a tojáslikőrös babapiskótákat, ha egy kevés tojáslikőr a tányérba marad, azt is rácsepegtetjük. A krém második harmadát erre kenjük, majd rátesszük a piskóta tetejét. Körbe bekenjük kívülről a tortát, és a tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
  8. Egy serpenyőbe szárazon megpirítjuk a szeletelt mandulát, kihűtjük, és bepanírozzuk vele a torta oldalát.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Másnap szeletekre vágva tálaljuk ezt a nagyon finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3399
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös-pudingos torta
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta is azok közé tartozik, amit már többször elkészítettem. Évekkel ezelőtt a Fanny konyha újságban találtam ezt a receptet. Időnként a mennyiségeket módosítottam a torta nagyságától függően, de mindig nagy volt a sikere. Sőt nem egyszer az ünnepelt kívánságára volt ez a torta megsütve. Most azért készítettem téglalap alakúra, mert dupla mennyiséget sütöttem, mert a hétvégén tartjuk meg Eszti keresztlányom és Tímea sógornőm születésnapját. És nekem ez így gyorsabb és egyszerűbb volt, mert tepsiben sütöttem (30x37), és azt középen kettévágtam. Így csak a krémet kell kétszer egymás után elkészítenem, mert a piskóta másik felét holnapig fóliával beburkoltam.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...