r
Nosalty Logó

Tiramisutorta NEM nyers tojásból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
5 csillag • 1 értékelés •7 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tiramisutorta NEM nyers tojásból
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

  1. A kávét a tejjel és 2 ekrummal ízesítjük.
  2. A babapiskótákat egyesével az ízesített kávéba dobjuk, majd azonnal ki is emeljük, ha több ideig marad benne, nagyon szétázik, és a kávés felével felfelé szorosan a tortaformába rakosgatjuk, a kávét félretesszük.
  3. Egy edényben kevés vizet teszünk fel forrni.
  4. Amíg a víz felforr, az egész tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral. Mindezt egy, a vizes edénynél nagyobb tálban végezzük, hogy rá tudjuk majd tenni az edényre a tálat, és ne essen bele a forró vízbe, és csak a gőzzel érintkezzen.
  5. A vízgőzre helyezzük a tojásos-cukros keveréket. Gyakori kevergetés mellett főzzük, de NEM forraljuk, mert akkor kicsapódik a sárgája. Amikor látjuk, hogy habos-buborékos lett a teteje, folyamatosan kevergetjük, és onnantól még kb. 1-2 percig főzzük.
  6. Amíg melegszik a tojás, a tejszínből kemény habot verünk, majd hűtőbe tesszük.
  7. A kész tojást a habverő legnagyobb fokozatán kihűlésig habosítjuk. Fontos, hogy valóban kihűljön, különben szét fog folyni a krém.
  8. A mascarponéhoz fakanállal hozzákeverjük a maradék rumot.
  9. Lassú, óvatos mozdulatokkal a habtejszínhez keverjük a mascarponét és a tojásos cukrot.
  10. A kávés babapiskótákra simítjuk a töltelék felét.
  11. Erre megy megint egy sor kávés babapiskóta, amiknek szintén csak az egyik oldalát dobjuk a kávéba.
  12. Ezután a krém másik felét is a piskótákra simítjuk.
  13. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  14. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk kakaóporral. Jó étvágyat!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 603
  • Össznézettség: 56835
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már jó előre kitaláltam, hogy Tiramisuval készülök a 3. házassági évfordulónkra, méghozzá tortaként elkészítve. Aztán amikor elkezdtem recepteket keresgélni, és azt láttam, hogy mindegyikben nyersen szerepel a tojás, akkor nem is kicsit, hanem nagyon visszahőköltem az egésztől... Én egyszerűen nem bírnám nyersen megenni a tojást, még akkor sem, ha maga a krém tuti finom.... Szerencsémre találtam egy olyan receptet, amiben hőbehatás éri a tojásokat (desszert.eu oldalán). Ezután már csak 1-2 módosítást kellett végrehajtanom a recepten, és megszületett a saját Tiramisum, amiben nincs nyers tojás. Ennyi rumtól és kávétól szerintem a gyerekek sem vágódnak hanyatt, de ha valaki mégis aggódna, akkor kávé helyett maci kávét használjon, rum helyett pedig kevés rumaromát.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!