r
Nosalty Logó

Tia Maria sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mosomacilany
Tia Maria sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Összesen 6164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    419.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 6164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Vajazzunk ki vagy sütőpapírral béleljünk ki egy kapcsos tortaformát.
  2. A kekszmorzsát keverjük össze a vajjal, és nyomkodjuk a tortaformába.
  3. Süssük 10 percig egy 180 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a vaníliát, a 2 evőkanál likőrt, a tojásokat és 300 ml tejfölt.
  5. A tortaforma oldalát jól kivajazzuk. A keksz alapra öntsük rá a krémet, és simítsuk el a tetejét.
  6. Süssük 10 percig a 240 fokra előmelegített sütőben, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és 110 fokon további 25 percig süssük még. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne 2 órán át (előre láthatólag ennyi idő alatt lehűl szobahőmérsékletűre). Nem kell aggódni, ha ezalatt kicsit kirepedezik.
  7. Keverjünk össze a megmaradt tejfölt (150 ml) és likőrt (2 evőkanál), és simítsuk a tortára. Tegyük a hűtőbe.
  8. Csak tálalás előtt vegyük ki a formából, csúsztassuk a tortát egy tálra, és szitáljunk kakaóport a tetejére. Késsel óvatosan jelöljük be a szeleteket, és díszítsük a csokibonbonokkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2327
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mosomacilany 24 recept

Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem, és ez volt az első blogbejegyzésem is. Nagyon különleges, még sohasem használtam sütésre Philadelphia sajtot. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon különleges.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...