r
Nosalty Logó

Tia Maria sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mosomacilany
Tia Maria sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

769
Kalória
12.5g
Fehérje
59.1g
Szénhidrátok
52.4g
Zsír
60.2g
Víz
126.1g
Koleszterin
1.6g
Rost
36.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Összesen 6164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Sütés után rákenni

A díszítéshez

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 769 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    419.3 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 6164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Vajazzunk ki vagy sütőpapírral béleljünk ki egy kapcsos tortaformát.
  2. A kekszmorzsát keverjük össze a vajjal, és nyomkodjuk a tortaformába.
  3. Süssük 10 percig egy 180 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Kézi mixerrel keverjük simára a krémsajtot a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a vaníliát, a 2 evőkanál likőrt, a tojásokat és 300 ml tejfölt.
  5. A tortaforma oldalát jól kivajazzuk. A keksz alapra öntsük rá a krémet, és simítsuk el a tetejét.
  6. Süssük 10 percig a 240 fokra előmelegített sütőben, majd mérsékeljük a hőmérsékletet, és 110 fokon további 25 percig süssük még. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, és hagyjuk benne 2 órán át (előre láthatólag ennyi idő alatt lehűl szobahőmérsékletűre). Nem kell aggódni, ha ezalatt kicsit kirepedezik.
  7. Keverjünk össze a megmaradt tejfölt (150 ml) és likőrt (2 evőkanál), és simítsuk a tortára. Tegyük a hűtőbe.
  8. Csak tálalás előtt vegyük ki a formából, csúsztassuk a tortát egy tálra, és szitáljunk kakaóport a tetejére. Késsel óvatosan jelöljük be a szeleteket, és díszítsük a csokibonbonokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem, és ez volt az első blogbejegyzésem is. Nagyon különleges, még sohasem használtam sütésre Philadelphia sajtot. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon különleges.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!