Thai zöld curry csirkehússal és párolt rizzsel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Thai Select Magyarország
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Curry
-
117g kókusztej230 kcal
-
25g víz0 kcal
-
8g curry paszta0 kcal
-
3g halszósz1 kcal
-
3g pálmacukor13 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2 kcal
-
83g brokkoli17 kcal
-
140g padlizsán33 kcal
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
Párolt rizs
-
50g jázmin rizs179 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
575
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Curry
-
700g kókusztej1379 kcal
-
150g víz0 kcal
-
50g curry paszta0 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
20g pálmacukor79 kcal
-
0g chili0 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
840g padlizsán200 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g lime levél0 kcal
Párolt rizs
-
300g jázmin rizs1074 kcal
-
600g víz0 kcal
Összesen
3461
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Curry
-
18.4g kókusztej36 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
1.3g curry paszta0 kcal
-
0.5g halszósz0 kcal
-
0.5g pálmacukor2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.1g halványító zeller0 kcal
-
13.1g brokkoli3 kcal
-
22g padlizsán5 kcal
-
13.1g csirkemellfilé16 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
Párolt rizs
-
7.9g jázmin rizs28 kcal
-
15.7g víz0 kcal
Összesen
90
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1010.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 467.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
575
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.7 g
Zsír
-
Összesen 166.8 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6064.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 769 mg
-
Foszfor 2450 mg
-
Nátrium 2122 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2804.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 419 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1261 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1878 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5547 micro
Összesen
3461
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
90
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Curry
-
7 dl kókusztej
-
1.5 dl víz
-
2 ek halszósz
-
20 g pálmacukor
-
1 db chili
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes fej brokkoli
-
500 g csirkemellfilé
-
3 db lime levél
Párolt rizs
-
6 dl víz
Elkészítés
Curry
- Melegítsünk fel egy nagy wokot, majd öntsünk bele 1,5 dl kókusztejet. Lassan főzzük, majd adjuk hozzá a zöldcurry-pasztát, és főzzük sűrűre.
- Folyamatosan kavargassuk egészen addig, ameddig aromás illata nem lesz. Öntsünk hozzá még 3,5 dl kókusztejet és 1,5 dl hideg vizet, majd alaposan forraljuk ki.
- Óvatosan helyezzük bele a szószba a csirkemelldarabokat, és kb. 10 percig takarékon főzzük. Ízesítésként adjunk hozzá pálmacukrot, halszószt és a lime-leveleket, majd jól keverjük össze az egészet.
- Miután a csirke megpuhult, mehetnek bele a feldarabolt szárzellerek, a brokkolirózsák és a padlizsáncikkek.
- Öntsük fel annyi további kókusztejjel (kb. 1,5 dl), hogy mindent ellepjen, és nagy lángon főzzük tovább.
- Amikor a zöldségek nagyjából megpuhultak (de még ressek), adjuk hozzá a felkarikázott, piros chilit.
- Alaposan keverjük össze az egészet. Hagyjuk, hogy egyet még rottyanjon, majd zárjuk el alatta a lángot, és hagyjuk picit állni.
- Forrón tálaljuk, friss thai bazsalikommal megszórva, gőzölgő-pergő, párolt jázminrizzsel.
Párolt rizs
- A rizst hideg vízben háromszor átmossuk, jó alaposan.
- Egy kis fazékba borítjuk az átmosott rizst, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, majd készre pároljuk. Ízlés szerint sózhatjuk. Időnként nézzünk rá, le ne égjen, és kevergessük át.
- Miután elkészült, tálalásig félretesszük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 1181
- Feltöltés dátuma: 2021. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Thai Select Magyarország
5 recept
A curry a thai konyha elengedhetetlen, színes, illatos fogása, mely friss és gazdag ízekkel párosul. Rengeteg változata ismert, de mindegyiknek van valamilyen létfontosságú összetevője, amitől igazán autentikus lesz. A zöld curry gazdag, krémes, tartalmas és világos. A piros és a sárga curry mellett ez utóbbi az egyik leghíresebb és legkeresettebb Thaiföldön. Nem is csoda, hiszen gyönyörűen vibráló étel, amiben a sós, az édes és a savanyú ízek tökéletes egyensúlyban vannak. Az étel elkészítéséhez csirkemellet használtunk – ügyeljünk arra, hogy kisebb darabokra vágjuk, hogy az összes ízt magába szívhassa. A curryt mindenképp párolt jázmin rizzsel és friss thai bazsalikommal tálaljuk, így lesz igazán tradicionális.