r
Nosalty Logó

Thai zöld curry csirkehússal és párolt rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Thai Select Magyarország
Thai zöld curry csirkehússal és párolt rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Curry

Párolt rizs

575
Kalória
27.4g
Fehérje
58g
Szénhidrátok
27.8g
Zsír
467.5g
Víz
60.8g
Koleszterin
7g
Rost
5.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Curry

Párolt rizs

Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Curry

Párolt rizs

Összesen 3461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Curry

Párolt rizs

Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6064.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    769 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    2122 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2804.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1261 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1878 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5547 micro
Összesen 3461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

Curry

  1. Melegítsünk fel egy nagy wokot, majd öntsünk bele 1,5 dl kókusztejet. Lassan főzzük, majd adjuk hozzá a zöldcurry-pasztát, és főzzük sűrűre.
  2. Folyamatosan kavargassuk egészen addig, ameddig aromás illata nem lesz. Öntsünk hozzá még 3,5 dl kókusztejet és 1,5 dl hideg vizet, majd alaposan forraljuk ki.
  3. Óvatosan helyezzük bele a szószba a csirkemelldarabokat, és kb. 10 percig takarékon főzzük. Ízesítésként adjunk hozzá pálmacukrot, halszószt és a lime-leveleket, majd jól keverjük össze az egészet.
  4. Miután a csirke megpuhult, mehetnek bele a feldarabolt szárzellerek, a brokkolirózsák és a padlizsáncikkek.
  5. Öntsük fel annyi további kókusztejjel (kb. 1,5 dl), hogy mindent ellepjen, és nagy lángon főzzük tovább.
  6. Amikor a zöldségek nagyjából megpuhultak (de még ressek), adjuk hozzá a felkarikázott, piros chilit.
  7. Alaposan keverjük össze az egészet. Hagyjuk, hogy egyet még rottyanjon, majd zárjuk el alatta a lángot, és hagyjuk picit állni.
  8. Forrón tálaljuk, friss thai bazsalikommal megszórva, gőzölgő-pergő, párolt jázminrizzsel.

Párolt rizs

  1. A rizst hideg vízben háromszor átmossuk, jó alaposan.
  2. Egy kis fazékba borítjuk az átmosott rizst, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, majd készre pároljuk. Ízlés szerint sózhatjuk. Időnként nézzünk rá, le ne égjen, és kevergessük át.
  3. Miután elkészült, tálalásig félretesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: wok

A curry a thai konyha elengedhetetlen, színes, illatos fogása, mely friss és gazdag ízekkel párosul. Rengeteg változata ismert, de mindegyiknek van valamilyen létfontosságú összetevője, amitől igazán autentikus lesz. A zöld curry gazdag, krémes, tartalmas és világos. A piros és a sárga curry mellett ez utóbbi az egyik leghíresebb és legkeresettebb Thaiföldön. Nem is csoda, hiszen gyönyörűen vibráló étel, amiben a sós, az édes és a savanyú ízek tökéletes egyensúlyban vannak. Az étel elkészítéséhez csirkemellet használtunk – ügyeljünk arra, hogy kisebb darabokra vágjuk, hogy az összes ízt magába szívhassa. A curryt mindenképp párolt jázmin rizzsel és friss thai bazsalikommal tálaljuk, így lesz igazán tradicionális.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!