r
Nosalty Logó

Thai pirított rizstészta sertésszűzzel, kínai kellel és szójaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Thai pirított rizstészta sertésszűzzel, kínai kellel és szójaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tésztához

Szósz a tálaláshoz

Összesen 592 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tésztához

Szósz a tálaláshoz

Összesen 2363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tésztához

Szósz a tálaláshoz

Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    1604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 592 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9232.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1864 mg
  • Nátrium
    6417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 2363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Szósz a tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertésszüzet mosás, szárítás után hártyázzuk le és szálirányra merőlegesen vágjuk vékony csíkokra. A tisztított fokhagymát törjük össze egy mozsárban, vagy a kés lapos felével törjük össze és aprítsuk fel.
  2. Egy wokot, vagy annak hiányában egy jó nagy serpenyőt, hevítsünk fel, majd öntsük bele az olajat. Amikor már majdnem füstöl, a lángról lehúzva kanalazzuk bele a fokhagymát, és kb. 15 másodpercig pirítsuk úgy, hogy ne barnuljon meg, az illata viszont intenzíven érezhető legyen.
  3. Ekkor tegyük vissza a tűzre az edényt, szórjuk bele a húst, és jól keverjük át. Adjuk hozzá a halszószt és a cukrot, ezzel is keverjük át, és pirítsuk kifehéredésig, ez kb. egy perc, majd öntsük át egy tálba. A húst így előre is elkészíthetjük, hűtőben akár 2 napig is eláll.

A tésztához

  1. Egy nagy lábasban forraljunk vizet.
  2. A szép, sötétzöld, külső káposztaleveleket szedjük le, a vastag részeket vékonyítsuk le, majd vágjunk 2,5-3 centi vastag csíkokat belőle. Dobjuk a káposztacsíkokat a forrásban lévő vízbe úgy 2 percre, majd egy szűrőkanál segítségével tegyük át egy szűrőbe, és szárítsuk le.
  3. Húzzuk le a tűzről a lábas vizet, és áztassuk be a forró vízbe a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint (vastag tésztánál ez kb. 10 perc), majd szűrjük le és tegyük félre.
  4. Négy zöld chilit vágjuk nagyon vékony csíkokra, és tegyük egy kis tálkába. Öntsük rá a halszószt és az ecetet, majd adjunk hozzá egy gerezd vékonyan szelt fokhagymát, egy kanál cukrot, és keverjük jól össze. Ezt lehetőleg egy-két nappal korábban készítsük el, ha négy napig áll, akkor a legjobb.

Szósz a tálaláshoz

  1. Keverjük össze a világos, a sötét szójaszószt és a cukrot egy kis tálkában.
  2. Töröljük ki papírtörlővel, majd olajozzuk, ha szükséges, a wokot.
  3. Forrósítsuk fel, üssük bele a tojást, fogassuk át a wok egyik felébe, a másikba tegyük a tésztát, pirítsuk egy percig, majd dobjunk bele egy gerezd mozsárban tört fokhagymát. Forgassuk össze az egészet. Ekkor jöhet a hús, végül a cukros szójaszószkeverék.
  4. Pirítsuk, melegítsük össze az egészet, és azonnal tálaljuk! Tegyük az asztalra az erős, zöld chilis szószt (én ebbe még két szál újhagymát is vágtam), így mindenki kedve szerint ízesítheti a tésztát. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 5352
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 15.

Ajánló

Könnyű ebéd vagy vacsora az ázsiai ízek szerelmeseinek. Csak frissen ajánlott!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Andy Ricker Pok Pok című gasztronómiai kötete, amelyből ez a recept is származik, szerelem lett első látásra. Pont így kell megírni egy szakácskönyvet, ekkora elhivatottsággal, ilyen színesen képekkel és történetekkel illusztrálva. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A cikkemben látható receptet a szerzőétől kicsit eltérő módon készítettem el, így nálunk is könnyen elkészíthető. Aki kipróbálja, és kóstolás közben becsukja a szemét, kicsit odaképzelheti magát a zajos, nyüzsgő thaiföldi forgatagba. Eredetileg kínai brokkolival készül a Phat Si Ew, amit nálunk szinte lehetetlenség beszerezni, ezért pok choi-t, kínai bordás kelt akartam venni hozzá, ami ugyancsak hiánycikknek bizonyult aznap. Így esett a választásom a kínai kelre, ami fantasztikusan jól szuperált, és ennek az egész szerkesztőség tanúbizonyságát adhatja.

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

Szósz a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...