Thai pirított rizstészta sertésszűzzel, kínai kellel és szójaszósszal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
27 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
100g sertés szűzpecsenye109 kcal
-
1 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tésztához
-
100g rizstészta364 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
18 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
93g kínai kel14 kcal
Szósz a tálaláshoz
-
0g chili0 kcal
-
3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g sertés szűzpecsenye436 kcal
-
10g thai halszósz4 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tésztához
-
400g rizstészta1456 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
71 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
370g kínai kel55 kcal
Szósz a tálaláshoz
-
0g chili0 kcal
-
30g thai halszósz11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
29.1g sertés szűzpecsenye32 kcal
-
0.7g thai halszósz0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A tésztához
-
29.1g rizstészta106 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
26.9g kínai kel4 kcal
Szósz a tálaláshoz
-
0g chili0 kcal
-
2.2g thai halszósz1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.7g fehérborecet0 kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2308.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 1604 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 195.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.6 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9232.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1864 mg
-
Nátrium 6417 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 782.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
40 dkg sertés szűzpecsenye
-
1 ek thai halszósz
-
1 ek cukor
A tésztához
-
1 ek cukor
-
1 csipet fehér bors
Szósz a tálaláshoz
-
3 ek thai halszósz
-
1 ek cukor
-
2 ek fehérborecet
Elkészítés
A húshoz
- A sertésszüzet mosás, szárítás után hártyázzuk le és szálirányra merőlegesen vágjuk vékony csíkokra. A tisztított fokhagymát törjük össze egy mozsárban, vagy a kés lapos felével törjük össze és aprítsuk fel.
- Egy wokot, vagy annak hiányában egy jó nagy serpenyőt, hevítsünk fel, majd öntsük bele az olajat. Amikor már majdnem füstöl, a lángról lehúzva kanalazzuk bele a fokhagymát, és kb. 15 másodpercig pirítsuk úgy, hogy ne barnuljon meg, az illata viszont intenzíven érezhető legyen.
- Ekkor tegyük vissza a tűzre az edényt, szórjuk bele a húst, és jól keverjük át. Adjuk hozzá a halszószt és a cukrot, ezzel is keverjük át, és pirítsuk kifehéredésig, ez kb. egy perc, majd öntsük át egy tálba. A húst így előre is elkészíthetjük, hűtőben akár 2 napig is eláll.
A tésztához
- Egy nagy lábasban forraljunk vizet.
- A szép, sötétzöld, külső káposztaleveleket szedjük le, a vastag részeket vékonyítsuk le, majd vágjunk 2,5-3 centi vastag csíkokat belőle. Dobjuk a káposztacsíkokat a forrásban lévő vízbe úgy 2 percre, majd egy szűrőkanál segítségével tegyük át egy szűrőbe, és szárítsuk le.
- Húzzuk le a tűzről a lábas vizet, és áztassuk be a forró vízbe a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint (vastag tésztánál ez kb. 10 perc), majd szűrjük le és tegyük félre.
- Négy zöld chilit vágjuk nagyon vékony csíkokra, és tegyük egy kis tálkába. Öntsük rá a halszószt és az ecetet, majd adjunk hozzá egy gerezd vékonyan szelt fokhagymát, egy kanál cukrot, és keverjük jól össze. Ezt lehetőleg egy-két nappal korábban készítsük el, ha négy napig áll, akkor a legjobb.
Szósz a tálaláshoz
- Keverjük össze a világos, a sötét szójaszószt és a cukrot egy kis tálkában.
- Töröljük ki papírtörlővel, majd olajozzuk, ha szükséges, a wokot.
- Forrósítsuk fel, üssük bele a tojást, fogassuk át a wok egyik felébe, a másikba tegyük a tésztát, pirítsuk egy percig, majd dobjunk bele egy gerezd mozsárban tört fokhagymát. Forgassuk össze az egészet. Ekkor jöhet a hús, végül a cukros szójaszószkeverék.
- Pirítsuk, melegítsük össze az egészet, és azonnal tálaljuk! Tegyük az asztalra az erős, zöld chilis szószt (én ebbe még két szál újhagymát is vágtam), így mindenki kedve szerint ízesítheti a tésztát. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 5352
- Feltöltés dátuma: 2016. január 15.
Ajánló
Könnyű ebéd vagy vacsora az ázsiai ízek szerelmeseinek. Csak frissen ajánlott!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Andy Ricker Pok Pok című gasztronómiai kötete, amelyből ez a recept is származik, szerelem lett első látásra. Pont így kell megírni egy szakácskönyvet, ekkora elhivatottsággal, ilyen színesen képekkel és történetekkel illusztrálva. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A cikkemben látható receptet a szerzőétől kicsit eltérő módon készítettem el, így nálunk is könnyen elkészíthető. Aki kipróbálja, és kóstolás közben becsukja a szemét, kicsit odaképzelheti magát a zajos, nyüzsgő thaiföldi forgatagba. Eredetileg kínai brokkolival készül a Phat Si Ew, amit nálunk szinte lehetetlenség beszerezni, ezért pok choi-t, kínai bordás kelt akartam venni hozzá, ami ugyancsak hiánycikknek bizonyult aznap. Így esett a választásom a kínai kelre, ami fantasztikusan jól szuperált, és ennek az egész szerkesztőség tanúbizonyságát adhatja.