r
Nosalty Logó

Tex-Mex pörkölt

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csupasüti
Tex-Mex pörkölt
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

631
Kalória
54.4g
Fehérje
58.5g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
246.4g
Víz
76.9g
Koleszterin
12.8g
Rost
8.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3780 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    246.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    4128 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6820.9 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    893 mg
  • Foszfor
    4146 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    1478.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1872 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    397 micro
  • Likopin
    24766 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 3780 kcal
  • 14% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1055 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. A felforrósított zsírban a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk, majd rádobjuk a fokhagymát, és együtt pirítjuk tovább. Rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük az egészet, majd egy kevés vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprikánk (ha megég, megkeseredik!).
  2. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, apróra felkockázott marhalábszárat, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje (ha bográcsban főzzük, akkor folyamatosan kevergetjük, és folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet (hiszen hosszasan főzzük, kb: 1,5-2 órát). Félidőnél beledobjuk a paradicsomot és a paprikát (mielőtt a paprika összepöndörödne, vegyük ki az ételből, hiszen csak az íze miatt volt rá szükségünk).
  3. Mikor a pörköltünk puhára főtt, nincs más dolgunk, mint a konzerveket felbontani, leönteni róluk a levet (ez fontos!) és egy teáskanál chili-fűszerkeverékkel összekeverni, majd az egészet felforralni.
  4. Ne főzzük tovább, hiszen ezzel már el is készült a mi "tex-mex" pörköltünk.
  5. Apríthatunk még friss csípős chilipaprikát egy edénykébe, hogy kedvezzünk azoknak is, akik csípősebben szeretik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 90 perc
  • Főzés módja: bográcsos

 SzeptEmberFeszt,  Pörköltfőző  fesztivál 1.helyezettje! Az ember lánya már csak olyan, hogy szeretné olykor kipróbálni, megmérettetni magát! Nos a tervem az volt, ha már pörkölt, akkor az semmiképpen ne hagyományos legyen. A környezetem hatására a tex-mex pörkölttel neveztem be. Bár, ebben konzervet kellett használnom, de abból legalább a legjobb minőséget, amit csak vásárolni lehet a boltokban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!