Tepsis karaj karfiolpürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Annnya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
585g karfiol59 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1170g karfiol117 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1083
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
20.3g sertés rövidkaraj34 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
59.5g karfiol6 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10.2g víz0 kcal
Összesen
56
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 528.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.7 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2110.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1170 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
1083
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 nagy fej karfiol
-
1 ek napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
- A karajt megmossuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a közepes méretű kiolajozott tepsibe tesszük, és rászeleteljük a hagymát. Felöntjük kb. 1 dl vízzel.
- Alufóliával lefedve sütőbe tesszük, 25 percig sütjük így, majd a fóliát levesszük úgy 10 percig. Utána megfordítjuk a húsokat, újabb 1 deci vizet teszünk rá, és végül újra 10 percre betesszük sülni, aranybarnára.
- A karfiolt rózsákra szedjük, és feltesszük főni.
- Mikor megpuhult (kb. 10-15perc), leöntjük a levét, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá. Majd a tejfölt is beletesszük, és összeturmixoljuk. Végül a hússal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 215
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13485
- Feltöltés dátuma: 2011. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Annnya
5 recept
Igazi Update 1-es recept, bátran ajánlom azoknak, akik ezt a diétát követik, mint én is!