Tepsiben sült hagymás-mustáros csirkecomb burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
3 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
135g vöröshagyma49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Összesen
646
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
Összesen
1291
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40.9g csirkecomb46 kcal
-
0.8g dijoni mustár0 kcal
-
8.2g fehérbor7 kcal
-
22.1g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24.5g burgonya14 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
Összesen
106
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 333.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
646
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 667.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1291
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg csirkecomb
-
1 ek dijoni mustár
-
1 dl fehérbor
-
3 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 db burgonya
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk.
- Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
- A vöröshagymát és a burgonyát felkarikázzuk, a mustárt összekeverjük a borral egy kistálkában. Nem gond, ha híg.
- Olajat öntünk egy serpenyőbe, és elősütjük a combokat. 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat. Majd kiszedjük egy tányérra.
- Takaréklángra vesszük a sütőt, a serpenyőbe tesszük a felkarikázott hagymát. Kb. 15 percig pároljuk így, lassan kavargatva, amíg szép aranybarna lesz.
- Közben a burgonyát fűszerezzük, és a sütőbe tesszük sülni. Olívaolaj kerül alá, és egy pici víz, hogy hamarabb megpuhuljon. Alufóliával fedjük le.
- Ha a hagyma kész, visszatesszük a combokat a serpenyőbe, ráöntjük az egészre a mustáros-boros szószt, és felforraljuk, miközben összekeverjük.
- Ha a krumpli már láthatóan megpuhult, rászedjük a hagymás és szószos húst, újra letakarjuk, és a sütőben sütjük tovább az ételt.
- 25-30 percig sütjük fólia alatt, viszont az utolsó 5-10 percre levesszük az alufóliát.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 29184
- Feltöltés dátuma: 2011. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept Stahl Judit Gyors szárnyas ételek receptkönyvéből származik, ugyan kissé átalakítottam, mivel nem tetszett az az ötlet, hogy serpenyőstül menjen a fogás a sütőbe. Ezért találtam ki, hogy tepsis burgonyával tálalom, és így együtt tud sülni a krumpli és a hús. Az amúgy is gyorsan elkészíthető fogás így még rövidebb idő alatt kerül az asztalra.