r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa, az igazi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gábor a Házi Pék
Tepertős pogácsa, az igazi
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

920
Kalória
23.5g
Fehérje
96.7g
Szénhidrátok
47.5g
Zsír
89.7g
Víz
113.3g
Koleszterin
3.9g
Rost
2.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    1604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10243.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    8021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 4596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk.
  2. A lisztet a zsírral és a darált tepertővel összemorzsoljuk mindaddig, amíg a zsiradék körbeveszi a lisztszemcséket, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, és a tésztát alaposan bedagasztjuk. Arra ügyeljünk, hogy a 2 tojásból csak az egyik kerül a tészta dagasztásához, a másikat félretesszük későbbre a kenéshez.
  3. A kész tésztát 30 percig fedeles tálban érleljük, pihentetjük.
  4. A tésztaérés után a tésztát nyújtófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtjuk (én 2-3 cm vastagságúra nyújtottam), a tetejét késsel nem túl mélyen megrácsozzuk, majd egy pohár segítségével kiszaggatjuk, és papírozott sütőlemezre helyezzük kellő távolságra egymástól. A maradék tésztát mindig újragyúrjuk, és az előzőek szerint eljárunk mindaddig, amíg a tészta el nem fogy.
  5. Elrakás után a tetejüket 1 db felvert tojással átkenjük.
  6. Kelesztjük 50-70 percig a helység hőmérsékletétől függően, optimálisan langyos helyen.
  7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenjük a tetejét a felvert tojással.
  8. Sütés: 250 C°-ra előmelegített, száraz légterű sütőbe berakjuk, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 215 C°-ra, és így sütjük tovább a pogácsák méretétől függően 13-22 percig (a képen látható pogácsák 18 percig sültek).
  9. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 215 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ismét egy nagy sikerű receptemet szeretném bemutatni. Akik eddig elkészítették, illetve akiket megkínáltam vele, egyöntetűen azt mondták, hogy ez nem csak egy jó tepertős pogácsa, hanem ez az eredeti íz. Az elkészítést receptvideó formájában is bemutatom a YouTube csatornámon, keressétek ott is "Gábor a Házi Pék"-et.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!