Tepertős pogácsa ahogy Fahéj készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1105
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
4417
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 63.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2678.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 2200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 93.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
1105
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.1 g
Zsír
-
Összesen 253.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10712.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1072 mg
-
Nátrium 8798 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 373.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
4417
kcal
- 11% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kefirt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.
- A lisztet összevegyítjük 1 csapott ek sóval. Közepébe mélyedést csinálunk, és beleöntjük az élesztős keveréket. Közepesen lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen kb. fél óra alatt megkelesztjük.
- Közben a tepertőt ledaráljuk, elkeverjük 1 csapott ek sóval és a borssal.
- A tésztát kb. 30x40-es téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a tepertőt, aztán hajtogatjuk: alulról felfelé, majd fentről lefelé háromba, ezután bal harmadát alulra, jobb harmadát felülre hajtjuk a tészta tetejére. Letakarva pihentetjük 30 percet.
- Másodszor is nyújtjuk és hajtogatjuk, 30 percet pihentetjük.
- Harmadszor is nyújtjuk, hajtogatjuk, 30 percet pihentetjük.
- A tésztát kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, lapogatjuk, tetejét berácsozzuk, majd 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire tesszük, köztük helyet hagyva a növekedésnek.
- A sütőt előmelegítjük. A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, majd a sütőbe tesszük őket, hogy szép pirosra süljenek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 440
- Tegnapi nézettség: 45
- 7 napos nézettség: 247
- Össznézettség: 77098
- Feltöltés dátuma: 2013. november 01.
Ajánló
A pogácsák sülés közben könnyen dőlnek, így szaggatás közben arra figyeljünk, hogy a szélességük nagyobb legyen, mint a magasságuk (úgyis megnőnek), és ne is sodrikáljuk meg őket tepsibe tétel előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
A zsírt sose boltban vesszük, hanem hentesnél vásárolt friss zsírszalonnából sütjük ki. Így mindig igazi, finom házi zsírt használhatok a sütés-főzéshez, és lesz egy jó adag tepertőm is. Ez frissen sült kenyérrel fenséges reggeli, de mindig hagyunk belőle egy adag pogácsára valót, mert azt is nagyon szeretjük.