r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa ahogy Fahéj készíti

Fahéj
Tepertős pogácsa ahogy Fahéj készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1105
Kalória
30.8g
Fehérje
100g
Szénhidrát
63.5g
Zsír
93.5g
Víz
98.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2678.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10712.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    8798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    373.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 4417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

  1. A kefirt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.
  2. A lisztet összevegyítjük 1 csapott ek sóval. Közepébe mélyedést csinálunk, és beleöntjük az élesztős keveréket. Közepesen lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen kb. fél óra alatt megkelesztjük.
  3. Közben a tepertőt ledaráljuk, elkeverjük 1 csapott ek sóval és a borssal.
  4. A tésztát kb. 30x40-es téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a tepertőt, aztán hajtogatjuk: alulról felfelé, majd fentről lefelé háromba, ezután bal harmadát alulra, jobb harmadát felülre hajtjuk a tészta tetejére. Letakarva pihentetjük 30 percet.
  5. Másodszor is nyújtjuk és hajtogatjuk, 30 percet pihentetjük.
  6. Harmadszor is nyújtjuk, hajtogatjuk, 30 percet pihentetjük.
  7. A tésztát kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, lapogatjuk, tetejét berácsozzuk, majd 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire tesszük, köztük helyet hagyva a növekedésnek.
  8. A sütőt előmelegítjük. A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, majd a sütőbe tesszük őket, hogy szép pirosra süljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A zsírt sose boltban vesszük, hanem hentesnél vásárolt friss zsírszalonnából sütjük ki. Így mindig igazi, finom házi zsírt használhatok a sütés-főzéshez, és lesz egy jó adag tepertőm is. Ez frissen sült kenyérrel fenséges reggeli, de mindig hagyunk belőle egy adag pogácsára valót, mert azt is nagyon szeretjük.

További receptek

Sütőtökös pogácsa

Imádjuk a burgonyás pogit, de tisztában vagyunk vele, hogy nem a legkönnyebb finomság! A burgonya helyett ezért most sütőtökkel próbálkoztam, a pogik elkészülte után nem a tészta ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...