r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa ahogy Fahéj készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Tepertős pogácsa ahogy Fahéj készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2678.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    2200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10712.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    8798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 4417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kefirt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.
  2. A lisztet összevegyítjük 1 csapott ek sóval. Közepébe mélyedést csinálunk, és beleöntjük az élesztős keveréket. Közepesen lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen kb. fél óra alatt megkelesztjük.
  3. Közben a tepertőt ledaráljuk, elkeverjük 1 csapott ek sóval és a borssal.
  4. A tésztát kb. 30x40-es téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a tepertőt, aztán hajtogatjuk: alulról felfelé, majd fentről lefelé háromba, ezután bal harmadát alulra, jobb harmadát felülre hajtjuk a tészta tetejére. Letakarva pihentetjük 30 percet.
  5. Másodszor is nyújtjuk és hajtogatjuk, 30 percet pihentetjük.
  6. Harmadszor is nyújtjuk, hajtogatjuk, 30 percet pihentetjük.
  7. A tésztát kb. 3 cm vastagra nyújtjuk, lapogatjuk, tetejét berácsozzuk, majd 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire tesszük, köztük helyet hagyva a növekedésnek.
  8. A sütőt előmelegítjük. A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük, majd a sütőbe tesszük őket, hogy szép pirosra süljenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 440
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 76163
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 01.

Ajánló

A pogácsák sülés közben könnyen dőlnek, így szaggatás közben arra figyeljünk, hogy a szélességük nagyobb legyen, mint a magasságuk (úgyis megnőnek), és ne is sodrikáljuk meg őket tepsibe tétel előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zsírt sose boltban vesszük, hanem hentesnél vásárolt friss zsírszalonnából sütjük ki. Így mindig igazi, finom házi zsírt használhatok a sütés-főzéshez, és lesz egy jó adag tepertőm is. Ez frissen sült kenyérrel fenséges reggeli, de mindig hagyunk belőle egy adag pogácsára valót, mert azt is nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...