r
Nosalty Logó

Tengeri sügér sarkantyúka-salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tengeri sügér sarkantyúka-salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sügér

Saláta

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sügér

Saláta

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sügér

Saláta

Összesen 42 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1318 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Sügér

Saláta

Elkészítés

Sügér

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben vagy wokban.
  2. A tengeri sügért belehelyezzük pikkelyeivel lefelé.
  3. Sózzuk, borsozzuk, 2 percig sütjük oldalanként.

Saláta

  1. Közben a salátaleveleket falatnyi darabokra vágjuk, és két tányéron elosztjuk.
  2. Az uborkát felkockázzuk, a salátára szórjuk.
  3. A zellerszárakat felszeljük, a tányérokon elosztjuk.
  4. A megsült tengeri sügért a tányérokra helyezzük.
  5. A sarkantyúka virágokat a saláta tetejére illesztjük úgy, hogy a meleg hal ne érjen hozzá, mert megfonnyasztja az érzékeny virágot.
  6. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1648
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

A sarkantyúka virág szedésekor győződjünk meg, hogy rovarok ne bújjanak meg a virágban. Levelei szüretelésekor a pillangópetékre figyeljünk, amik a levél alsó felén rejtőznek fehér pöttyök formájában. Ha valami kétes dolgot találunk, inkább dobjuk ki. A sarkantyúkát árvácskával is kiválthatjuk. A sarkantyúka leveleit is becsempészhetjük a salátába. A sarkantyúkát magról könnyen nevelhetünk, elég szárazságtűrő, de a fiatal növényeket védjük a csigáktól. Konyhakész virágot nehéz beszerezni és nagyon költséges.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Salátáinkat érdekesebbé tehetjük ehető virágokkal vagy levelekkel is. El sem hinnénk mennyi virágot ehetünk! Csak felsorolás értékűen: kamilla, mályvarózsa, árvácska, viola, büdöske, borágó, kankalin, törökszegfű, hölgyestike, más néven hesperis matronials, körömvirág, búzavirág, szegfű. A sarkantyúka, más néven kapucnisvirág levele is ehető. Borsra emlékeztető íze van.

Hozzávalók

Sügér

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...