Tengeri sügér sarkantyúka-salátával
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Sügér
Saláta
-
42g salátalevél5 kcal
-
200g uborka29 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
12g árvácska0 kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
Sügér
Saláta
-
4.8g salátalevél1 kcal
-
23g uborka3 kcal
-
18.4g halványító zeller2 kcal
-
1.4g árvácska0 kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 287.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 659 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 481 micro
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1318.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 575.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 610 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1318 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Sügér
- A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben vagy wokban.
- A tengeri sügért belehelyezzük pikkelyeivel lefelé.
- Sózzuk, borsozzuk, 2 percig sütjük oldalanként.
Saláta
- Közben a salátaleveleket falatnyi darabokra vágjuk, és két tányéron elosztjuk.
- Az uborkát felkockázzuk, a salátára szórjuk.
- A zellerszárakat felszeljük, a tányérokon elosztjuk.
- A megsült tengeri sügért a tányérokra helyezzük.
- A sarkantyúka virágokat a saláta tetejére illesztjük úgy, hogy a meleg hal ne érjen hozzá, mert megfonnyasztja az érzékeny virágot.
- Azonnal fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1656
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.
Ajánló
A sarkantyúka virág szedésekor győződjünk meg, hogy rovarok ne bújjanak meg a virágban. Levelei szüretelésekor a pillangópetékre figyeljünk, amik a levél alsó felén rejtőznek fehér pöttyök formájában. Ha valami kétes dolgot találunk, inkább dobjuk ki. A sarkantyúkát árvácskával is kiválthatjuk. A sarkantyúka leveleit is becsempészhetjük a salátába. A sarkantyúkát magról könnyen nevelhetünk, elég szárazságtűrő, de a fiatal növényeket védjük a csigáktól. Konyhakész virágot nehéz beszerezni és nagyon költséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Salátáinkat érdekesebbé tehetjük ehető virágokkal vagy levelekkel is. El sem hinnénk mennyi virágot ehetünk! Csak felsorolás értékűen: kamilla, mályvarózsa, árvácska, viola, büdöske, borágó, kankalin, törökszegfű, hölgyestike, más néven hesperis matronials, körömvirág, búzavirág, szegfű. A sarkantyúka, más néven kapucnisvirág levele is ehető. Borsra emlékeztető íze van.