r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kenyér pörkölt magvakkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Teljes kiőrlésű kenyér pörkölt magvakkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6795.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    4699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 1994 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magokat teflonserpenyőben, kis lángon, állandó keverés mellett pirítsuk aranybarnára-illatosra.
  2. Mély tálban keverjük el a meleg vizet a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, tegyük rá a liszteket, a már langyosra hűlt magokat és a sót.
  3. Fakanállal keverjük el alaposan csomómentesre. Nem szükséges kézzel gyúrni.
  4. Ha összekeverés azonnal sütjük, mert nincs időnk állni hagyni, akkor keverjük bele az ecetet is. Lágy, majdhogynem folyékony tésztát kapunk.
  5. Öntsük kivajazott kenyérsütőformába vagy jénai tálba, hagyjuk állni 20-30 percet, amíg a tészta kicsit megdagad, de ne hagyjuk, hogy az edény széléig feljöjjön, mert akkor sütés közben kifut.
  6. Hideg sütőbe téve, míg szép barna nem lesz.
  7. Ha kész, borítsuk ki a kenyeret a fomából, és hagyjuk hűlni, 2 fakanál nyelével a két végénél alátámasztva, hogy alulról ne vizesedjék be.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14012
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Az egyik kollégámmal akárhányszor egy asztalhoz kerültünk, mindig lecsót hozott otthonról ebédre és mellé valami gyönyörűséges, barna szélű, morzsás-magvas, hihetetlenük guszta házi kenyeret harapott. Majd' egy hónapon keresztül rágtam a fülét, hogy az asszonnyal írassa le a receptjét, habár fejből is el tudta mondani, mivel sok éve csak ezt a kenyérkét sütik otthon. Az eredeti recept maximum 10-20 dkg nem fehérlisztet ír, én  - más választás nem lévén - majdnem 30 dekányi teljes kiőrlésű búzalisztet adtam a sima liszthez, és így is gyönyörűen megkelt, a tésztája levegős, puha lett. A magvakat sem muszáj megpirítani, főleg a mákot nem. 8) De szerintem isteni ízt kölcsönöz bármiféle sós pékárunak. Én most 1-1 evőkanál felaprított kesudiót és szezánmagot pörköltem hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...