r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű diós-fahéjas keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivesz
Teljes kiőrlésű diós-fahéjas keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 2510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat keverjük ki a nádcukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliaaromát.
  2. A száraz hozzávalókat egy másik edényben keverjük össze (liszt, darált dió, fahéj, darált zabpehely, sütőpor, só), majd adagoljuk hozzá a vajas masszánkhoz.
  3. Egy kis tálkában keverjük össze a nádcukrot és a fahéjat. Formázzunk a tésztából kis golyókat, hempergessük meg a fahéjas cukorban, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy kanál segítségével nyomkodjuk őket korongokká.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük őket, ameddig szép világosbarna színt nem kapnak. Kb. 12 perc.
  5. Miután kiszedtük a kekszeket, hagyjuk teljesen kihűlni. Így igazán finom, ropogós fahéjas- diós kekszeket kapunk :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 14600
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokat variáltam, kísérleteztem már alapanyagokkal, kekszekkel, viszont büszkén kijelenthetem, hogy ez lett eddig a legeslegfinomabb :)

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...