r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű, cukormentes, fahéjas csiga egészségesen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szívós Anita
Teljes kiőrlésű, cukormentes, fahéjas csiga egészségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 3649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A töltelékhez a kókuszolajat, az eritritet, a fahájat összekeverjük, és fokozatosan hozzáadagoljuk a mandulatejet/vizet addig, amíg csomómentes nem lesz.
  2. A teljes kiőrlésű búzalisztet csipet sóval mély tálba helyezzük, és a közepében kis mélyedést képezünk. Az élesztőt kevés langyos, xilites/gyümölcscukros/barnacukros mandulatejben elkeverjük, pár percet várunk, majd beleöntjük a mélyedésbe, és kevés teljes kiőrlésű lisztet keverünk hozzá.
  3. Ezután a maradék mandulatejet meglangyosítjuk, és a habosra fölvert tojást hozzákeverjük, majd a langyos élesztős tejhez hozzáöntjük. Megkezdjük a dagasztást, közben a kókuszolajat fokozatosan a tésztához adagoljuk, és bedolgozzuk. Ha a tészta elválik a táltól és hólyagos lesz, befejezhetjük a dagasztást. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és megszórjuk liszttel, majd 35-50 percig kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd a tésztát kettő részre osztjuk. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a fahéjas töltelékkel, feltekerjük, közepes darabokat vágunk, és a tetejüket lekenjük tojással, ettől szép fényes, sárgás színű lesz. (A másik tésztarésszel ugyanígy járunk el.)
  5. Előmelegített, nem túl forró sütőbe tesszük, 25-30 percig 160 fokon sütjük, amíg a teteje szép piroskás nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 14650
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szívós Anita 17 recept

Büntetlen finomság.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...