r
Nosalty Logó

Tejszínhabos gesztenyekrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínhabos gesztenyekrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felolvadt gesztenyemasszát lábasba tesszük, felöntjük a 0,5 l tejjel.
  2. Ha felfőtt, felöntjük a főzőtejszínnel, ici-pici sót teszünk bele, és cukrot ízlés szerint. Ha a gesztenyemassza cukrozott, természetesen kevesebb kell a cukorból. Újra felfőzzük.
  3. Botmixerrel pürésítjük.
  4. Tálalás előtt a habtejszínt habbá verjük, és jó néhány kanállal ráteszünk a leves tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10466
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a gesztenyét. A férjem egyik kedvenc desszertje a tejszínhabos gesztenyepüré. Ezt gondoltam át egy picit, és nem csalódtunk benne. Arra kell figyelni, hogy tényleg minimális só kell bele, csak azért, hogy kihozza az édességét a levesnek. Bár ez talán inkább desszert, mint leves.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...