Tejszínes-zöldborsós lazac krumplipürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
75g csirke alaplé5 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
Összesen
581
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g lazac508 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
Összesen
1163
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
31.8g lazac40 kcal
-
15.9g póréhagyma4 kcal
-
23.9g zöldborsó19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3.2g citromlé1 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
11.9g csirke alaplé1 kcal
-
11.9g főzőtejszín16 kcal
Összesen
92
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1584.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 772 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 384.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 872 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4555 micro
Összesen
581
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3169.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1545 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 769.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 473 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 1743 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 2260 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9109 micro
Összesen
1163
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 725 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
1 db póréhagyma
-
30 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek olívaolaj
-
1.5 dl csirke alaplé
-
150 ml főzőtejszín
Elkészítés
- A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni kb. fél órát, hogy az ízek átjárják.
- A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra. Amennyiben fagyasztott zöldborsót használunk, akkor szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
- Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
- Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Ezután helyezzük bele a lazacszeleteket, majd forraljuk fel. Amikor már felforrt, mérsékeljük a hőfokot, majd fedjük le a serpenyőt, és 15-20 perc alatt főzzük készre. (Főzés közben néha kicsit rázogassuk meg a serpenyőt, de kevergetni nem szabad, mert szétesik a hal húsa.)
- Végül szórjuk meg az elkészült ételt apróra vágott snidlinggel, és szintén rázogassuk kicsit össze a szafttal.
- Közben készítsük el a krumplipürét, és tálalásig tartsuk melegen.
- Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét a tányérra, majd helyezzük rá a lazacszeletet, és locsoljuk meg a zöldborsós-tejszínes szósszal.
- Receptkönyvben: 358
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 124
- Össznézettség: 22990
- Feltöltés dátuma: 2013. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept
Egyre többet lehet arról olvasni, hogy Magyarországon milyen ritkán fogyasztunk halat. Emlékszem gyerekkoromban szinte csakis karácsonykor készült nálunk halászlé és rántott hal. Az is az ünnepre való tekintettel, és kizárólag pontyból. Igaz abban az időben tengeri halakról szinte nem is hallottunk. Manapság már könnyű helyzetben vagyunk mi halkedvelő háziasszonyok, mert a halpiacokon és nagyobb bevásárlóközpontokban ízlésünk szerint válogathatunk az édes vízi és tengeri halak között. Nekem egyik nagy kedvencem a lazac, melyet most egy tejszínes-zöldborsós szószban készítettem el, és krumplipürével tálaltam.