r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldborsós lazac krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Tejszínes-zöldborsós lazac krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    872 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4555 micro
Összesen 581 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3169.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    1743 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9109 micro
Összesen 1163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni kb. fél órát, hogy az ízek átjárják.
  2. A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra. Amennyiben fagyasztott zöldborsót használunk, akkor szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
  3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk üvegesre.
  4. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a zöldborsót, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ezután helyezzük bele a lazacszeleteket, majd forraljuk fel. Amikor már felforrt, mérsékeljük a hőfokot, majd fedjük le a serpenyőt, és 15-20 perc alatt főzzük készre. (Főzés közben néha kicsit rázogassuk meg a serpenyőt, de kevergetni nem szabad, mert szétesik a hal húsa.)
  6. Végül szórjuk meg az elkészült ételt apróra vágott snidlinggel, és szintén rázogassuk kicsit össze a szafttal.
  7. Közben készítsük el a krumplipürét, és tálalásig tartsuk melegen.
  8. Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét a tányérra, majd helyezzük rá a lazacszeletet, és locsoljuk meg a zöldborsós-tejszínes szósszal.
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22813
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyre többet lehet arról olvasni, hogy Magyarországon milyen ritkán fogyasztunk halat. Emlékszem gyerekkoromban szinte csakis karácsonykor készült nálunk halászlé és rántott hal. Az is az ünnepre való tekintettel, és kizárólag  pontyból. Igaz abban az időben tengeri halakról szinte nem is hallottunk. Manapság már könnyű helyzetben vagyunk mi halkedvelő háziasszonyok, mert a halpiacokon és nagyobb bevásárlóközpontokban ízlésünk szerint válogathatunk az édes vízi és tengeri halak között. Nekem egyik nagy kedvencem a lazac, melyet most egy tejszínes-zöldborsós szószban készítettem el, és krumplipürével tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...