r
Nosalty Logó

Tejszínes túrótorta urbine konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
urbine75
Tejszínes túrótorta urbine konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

396
Kalória
11g
Fehérje
37.1g
Szénhidrátok
23.1g
Zsír
121.3g
Víz
95.1g
Koleszterin
819.4mg
Rost
29.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5929.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2073 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 4757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, s tovább verjük.
  2. Hozzákeverjük a sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A pudingport a hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, kihűtjük.
  5. A túrót összetörjük, elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és apránként belekeverjük a pudingot. A zselatint feloldjuk 1,5 dl forró vízben, s ha langyos, a krémbe keverjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a dermedő krémbe keverjük.
  7. Tetejét kirakjuk bármilyen gyümölccsel (én felezett konzerv őszibarackot vágtam vékony szeletekre), s leöntjük a leírás szerint elkészített színtelen tortazselével.
  8. Díszíthetjük tejszínhabbal, csokidíszekkel. Én pukkanós nylonra öntöttem olvasztott csokit, majd háromszögekre vágtam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Ha nem akarunk sütni, akkor gyorsabban is készíthetünk tortaalapot: 40 dkg édes kekszet ledarálunk, és 15 dkg olvasztott margarinnal összekeverjük. Ezt nyomkodjuk bele a papírral bélelt formába, és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!