r
Nosalty Logó

Tejszínes túrótorta urbine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
urbine75
Tejszínes túrótorta urbine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5929.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2073 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 4757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, s tovább verjük.
  2. Hozzákeverjük a sárgáját, végül óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A pudingport a hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, kihűtjük.
  5. A túrót összetörjük, elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és apránként belekeverjük a pudingot. A zselatint feloldjuk 1,5 dl forró vízben, s ha langyos, a krémbe keverjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a dermedő krémbe keverjük.
  7. Tetejét kirakjuk bármilyen gyümölccsel (én felezett konzerv őszibarackot vágtam vékony szeletekre), s leöntjük a leírás szerint elkészített színtelen tortazselével.
  8. Díszíthetjük tejszínhabbal, csokidíszekkel. Én pukkanós nylonra öntöttem olvasztott csokit, majd háromszögekre vágtam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14138
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
urbine75 11 recept

Ha nem akarunk sütni, akkor gyorsabban is készíthetünk tortaalapot: 40 dkg édes kekszet ledarálunk, és 15 dkg olvasztott margarinnal összekeverjük. Ezt nyomkodjuk bele a papírral bélelt formába, és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...